Tomáš Šuhajda Rôzne

Mestský poslanec Ivan Hopta: Mali by sme urobiť všetko preto, aby sa TÁTO budova dostala do rúk mesta

Prednedávnom sme vás informovali o tom, že známa budova nachádzajúca sa v Humennom v tesnej blízkosti námestia je na predaj. Podľa mestského poslanca Ivana Hoptu (ÚSVIT) treba urobiť všetko preto, aby sa dostala do rúk mesta.

Ilustračný obrázok k článku Mestský poslanec Ivan Hopta: Mali by sme urobiť všetko preto, aby sa TÁTO budova dostala do rúk mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Počas piatkového zasadnutia mestského parlamentu poslanec Ivan Hopta hneď dvakrát vyzýval k tomu, aby sa mesto snažilo dostať do svojich rúk takzvaný Červený dom – budovu, v ktorej donedávna sídlilo Vihorlatské osvetové stredisko. Jej aktuálny vlastník, Prešovský samosprávny kraj (PSK), sa ju totiž rozhodol predať. Informovali sme o tom tu.

Všeobecná hodnota nehnuteľného majetku stanovená znaleckým posudkom predstavuje 385 000 eur. Z toho čiastku 86 872 eur tvoria pozemky, zvyšok samotná stavba s príslušenstvom.

„Pani primátorka, so všetko vážnosťou by som chcel interpelovať teba, či by sme sa naozaj nemali uchádzať o bývalé Vihorlatské osvetové stredisko. Budova v centre mesta aj s pozemkom…“ uviedol na rokovaní Ivan Hopta.

Podľa neho je treba urobiť všetko preto, aby sa táto budova dostala do rúk mesta. „Myslím si, že je vhodná na kultúrno-výchovné využitie pre občanov mesta. Pri minimálnych nákladoch, pri možno dvoch zamestnancoch by sa dalo regulovať, aby sa tam mohli schádzať krúžky, rovnako aj občania pri kultúrnych podujatiach. Je to vhodná budova neďaleko centra mesta,“ zdôraznil Hopta.

„Si poslanec VÚC (vyšší územný celok, pozn. red.), požiadal si Prešovský samosprávny kraj, aby nám previedol tento majetok?“ reagovala primátorka Jana Vaľová. „Ako môžem bez súhlasu mesta niečo žiadať..,“ odvetil Hopta.

Vaľová očakáva od poslanca nejakú aktivitu. „Neviem, čo sa odhlasovalo na VÚC, aký je zámer, ale naštudujem si ho a budem sa tým zaoberať,“ uzavrela túto tému hlava mesta.

na fotke: Ivan Hopta

Červený dom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM