Tomáš Šuhajda Rôzne

Mestský cintorín v Humennom rozšíria: Koľko pribudne hrobových miest?

Už pred rokmi sa hovorilo o tom, že kapacita mestského cintorína v Humennom je nedostačujúca.

Ilustračný obrázok k článku Mestský cintorín v Humennom rozšíria: Koľko pribudne hrobových miest?
Zdroj: TASR

„Je podaná žiadosť pre stavebné povolenie, čaká sa na toto povolenie. Plánovanú stavbu plánujeme zahrnúť do plánu investičných akcií na rok 2020,“ zareagoval humenský primátor Miloš Meričko na interpeláciu poslanca Ondreja Semanca na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva k stavu riešenia nepostačujúcej kapacity mestského cintorína.

Už v roku 2016 pritom humenská samospráva na čele s predošlým vedením nahlas hovorila o plánoch vybudovať nový mestský cintorín.

Slová primátora však neboli o výstavbe nového, ale o rozšírení súčasného mestského cintorína, ako pre náš portál potvrdila Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Rozšírenie mestského cintorína o veľkosti cca 24 000 m² je už vyznačené a pripravené na pokládku cestičiek a chodníkov, ktoré predstavujú II. etapu stavby,“ priblížila Dochánová.

Nové hrobové miesta sa podľa jej slov budú nachádzať úplne hore na kopci za „najnovšími hrobmi“ (pohľadom smer Strážske).

„Počet hrobových miest sa odhaduje na 1 600 klasických hrobov a približne 1 000 hrobov v americkom štýle,“ doplnila Dochánová.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Videli ste? Humenský zámok v tých najrôznejších obdobiach.

Pocestujte s nami v čase: Uvidíte humenský zámok v najrôznejších obdobiach
10
Galéria
Zdroj: archív Vihorlatského múzea

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM