Samospráva

Mestské športoviská majú opäť prístup k teplej vode. Pozrite si ZÁZNAM z tlačovky

Humenské športoviská v starostlivosti Správy rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) mesta majú opätovne prístup k teplej vode. Od jej dodávok boli odstavené v uplynulých dňoch pre narastajúce záväzky spomínanej organizácie, ktoré si neplnila vo vzťahu k miestnemu dodávateľovi energií.

Ilustračný obrázok k článku Mestské športoviská majú opäť prístup k teplej vode. Pozrite si ZÁZNAM z tlačovky
Zdroj: Dnes24.sk

SRaŠZ spravuje v Humennom krytú plaváreň, areál kúpaliska, zimný a futbalový štadión ako aj mestskú športovú halu. Distribútor tepla – Humenská energetická spoločnosť (HES) odpojila jednotlivé mestské športoviská od dodávok teplej vody ešte začiatkom septembra. Rozhodla sa tak urobiť na základe tohto, že jej SRaŠZ dlhodobo neuhrádzala svoje záväzky v požadovanej mi­ere.

132 000 eur

HES však v týchto dňoch dodávku teplej vody pre zariadenia SRaŠZ obnovila. „Mesto vyrovnalo záväzky Správy, hlavne čo sa týka energií za teplo po lehote splatnosti vo výške 132 000 eur preddavkovo a ďalšími záležitosťami čo sa týka finančného vyrovnávania sa bude zaoberať najbližšie mestské zastupiteľstvo,“ informoval prednosta Mestského úradu v Humennom Ondrej Bartko.

Hĺbková kontrola

Dodal, že pre podozrenia z neefektívneho hospodárenia prebieha momentálne v mestskej organizácii hĺbková kontrola. „Na základe doterajších zistení neboli po lehote splatnosti len faktúry za energie, ale aj faktúry za vykonané práce, ktoré boli objednané dokonca bez finančného krytia v rozpočte. K 31. augustu sa záväzky organizácie vyšplhali až do výšky takmer 200 000 eur," poznamenal Bartko s tým, že dlhy Správy postupne narastali od roku 2008.

Na nezrovnalosti v prípade fungovania SRaŠZ poukázala podľa jeho slov kontrolórka mesta už v roku 2011. Správa je podozrivá z tohto, že skresľovala údaje o svojom hospodárení. „Rekreačné služby nás v prípade plusových výsledkov zavádzali koncoročným hodnotením,“ konštatovala v tejto súvislosti humenská primátorka Jana Vaľová.

Mesto v rámci prebiehajúcej kontroly zároveň preveruje či v podnikateľských prevádzkach využívajúcich priestory mestských športovísk nedochádzalo v uplynulom období k neoprávneným odberom energií. V prípade závažných zistení po ukončení prebiehajúcej kontroly je samospráva odhodlaná podniknúť voči bývalému prípadne súčasnému vedeniu SRaŠZ právne kroky.

VIDEO: Tlačovka 16.9. 2013. Vaľová, Bartko – téma: Situácia v Správe rekreačných a športových zariadení

Mestské športoviská majú opäť prístup k teplej vode. Pozrite si ZÁZNAM z tlačovk
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM