Zuzana Vajayová Rôzne

Mesto vyčlení na projekt digitalizácie kina minimálne 90.000 eur

Mesto Humenné vyčlení zo svojho rozpočtu na projekt digitalizácie miestneho kina finančné prostriedky v sume minimálne 90.000 eur.

Rozhodli o tom v závere augusta na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva humenskí poslanci.

Na základe schváleného financovania digitalizácie humenského kina sa chce samospráva uchádzať o dotáciu na tento projekt zároveň zo zdrojov štátneho Audiovizuálneho fondu. Radnica je v prípade realizácie projektového zámeru pomocou externých zdrojov naň rozhodnutá vyčleniť zo svojho rozpočtu minimálne 90.000 eur, čo predstavuje približne 50 % nákladov celej investície.

„Konečná výška spolufinancovania bude známa až na základe výsledkov hodnotenia žiadostí o dotácie zo zdrojov Audiovizuálneho fondu v príslušnej komisii a konečného rozhodnutia fondu o výške poskytnutej dotácie. Ak napríklad výška poskytnutej dotácie bude pokrývať 40 % výdavkov na investíciu, spolufinancovanie Mesta Humenné bude predstavovať 60 % výdavkov,“ uvádza sa v stanovisku magistrátu.

Nové zázemie humenskej kinosály by malo po realizácii projektu nahradiť súčasný projektor, ktorý využíva na premietanie filmové pásy. Ich dodávku plánujú ukončiť niektorí distribútori filmových kópií už v závere tohto roka.

„Základná zostava pre digitálne kino by mala obsahovať projektor, kinoserver, mediablok – integrovaný v projektore alebo kinoserveri a alternatívny prepínač označovaný aj ako univerzálna vstupná jednotka. Pre 3D projekciu je nutné zostavu doplniť o 3D systém,“ informuje dôvodová správa k schválenému uzneseniu MsZ.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM