Tomáš Šuhajda Rôzne

Mesto reaguje na neobvyklý úkaz na humenskom námestí: Vyjadrujeme veľkú ľútosť nad takýmto činom

Popripínané papiere s rôznymi textami na stromoch. Takýto úkaz sa naskytol okoloidúcim. A to rovno v srdci Humenného, na Námestí slobody. Radnica reaguje na tento počin.

Ilustračný obrázok k článku Mesto reaguje na neobvyklý úkaz na humenskom námestí: Vyjadrujeme veľkú ľútosť nad takýmto činom
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok sme vás informovali o úkaze na Námestí slobody v Humennom. Ktosi popripínal na stromy papiere s rôznymi textami. Tie sa tvárili ako výstrižky výrokov, ktoré mali odznieť z úst humenskej primátorky Jany Vaľovej na pôde NR SR alebo mestského zastupiteľstva.

O vyjadrenie sme požiadali tlačový a právny referát Mestského úradu (MsÚ) v Humennom. Konkrétne, či bude mesto túto udalosť nejakým spôsobom riešiť, prípadne či páchateľov neodhalili kamery, ktoré sú na námestí umiestnené.

„Nakoľko stále trvá predvolebná kampaň a nachádzame sa v období tesne pred parlamentnými voľbami, Mesto Humenné nebude túto záležitosti riešiť, ani represívne zasahovať do kampane,“ zareagoval tlačový a právny referát MsÚ.

Mesto vyjadruje skôr veľkú ľútosť nad činom, ktorý: „Vykonali zrejme niektoré politické strany, resp. ich kandidáti a neváhali pri tom poškodzovať stromy a mestskú zeleň,“ uvádza sa v odpovedi tlačového a právneho referátu.

„Namiesto propagácie vlastnej strany a programu, teda, čo dobrého chcú pre našich občanov a samotné Mesto urobiť, vytrhávajú vety z kontextov z vyjadrení súčasnej primátorky mesta Humenné a kandidátky na poslankyňu do NRSR za stranu SMER-SD, PhDr. Jany Vaľovej, či už z mestského zastupiteľstva alebo Národnej rady SR, v snahe poškodiť jej i vládnej strane SMER-SD,“ reaguje ďalej na margo počinu mesto.

„Kandidujúce strany by sa však podľa nášho názoru mali prezentovať vlastným volebným programom a tým, čo chcú pre občanov Humenného urobiť, a nie poškodzovať mestskú zeleň a stromy v rámci svojej pochybnej antikampane,“ dopĺňa na záver svojej reakcie tlačový a právny referát MsÚ v Humennom.

Foto z humenského námestia: Na stromoch sa objavilo toto!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM