Tomáš Šuhajda Samospráva

Mesto investuje do osvetlenia na Sídlisku III. Pri Laborci sa vraj pácha kriminalita

V roku 2014 plánuje humenská samospráva investovať do rekonštrukcie verejného osvetlenia na Sídlisku III. Predpokladaný finančný náklad je 150 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Mesto investuje do osvetlenia na Sídlisku III. Pri Laborci sa vraj pácha kriminalita
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa schváleného modelu financovania investičných akcií na rok 2014 mestskými poslancami by mala byť rekonštrukcia verejného osvetlenia na Sídlisku III pokrytá z úverových zdrojov. Predpokladaný finančný náklad predstavuje 150 000 eur.

Tento bod figuroval aj v internetovej ankete, kde mohli občania hlasovať za svoj prioritný investičný projekt. Umiestnil sa na treťom mieste so ziskom 2427 hlasov – 10,20%, celkovo zaznamenala anketa 23 807 hlasov.

Podľa primátorky mesta Jany Vaľovej sú stožiare, ktoré sa tam v minulosti vymenili, také vysoké, že intenzita osvetlenia nie je dobrá.

„Ja som si prešla celé Sídlisko III, a sú tam stĺpy, ktoré padajú na zem, ľudia sa sťažujú že vypadáva pravidelne svetlo pri Laborci, že sa tam pácha kriminalita, že je tam strašne toho veľa,“ uviedla Vaľová na poslednom mestskom zastupiteľstve. Podľa jej slov sa teraz musí najprv urobiť projektová dokumentácia.

Je to aj podľa vás po zotmení pri Laborci nebezpečné?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM