Rôzne

Menia sa pravidlá: Nemáte stále vstupenku na pápeža? Stačí vám jedna vec!

Stretnúť s pápežom sa môžu aj tí, ktorí majú iba potvrdzovací e-mail. Musia však urobiť jednu vec.

Ilustračný obrázok k článku Menia sa pravidlá: Nemáte stále vstupenku na pápeža? Stačí vám jedna vec!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na utorkové (14. 9.) stretnutie s pápežom Františkom v Košiciach a Prešove môžu prísť aj záujemcovia, ktorým doposiaľ nebola doručená vstupenka, ale iba potvrdzovací e-mail o registrácii.

Čo treba?

V Košiciach budú pútnici overovaní pri vstupe. Informoval o tom hovorca Arcibiskupského úradu v Košiciach Jaroslav Fabian. „Ak sa zaregistrovali do nedeľňajšej (12. 9.) polnoci a prišiel im potvrdzovací mail o zaregistrovaní, môžu prísť na stretnutie so Svätým Otcom v Košiciach,“ povedal s tým, že registrovaní tak nemusia čakať, kým im príde vstupenka s QR kódom.

Podľa jeho slov bude stačiť, ak sa v súlade s platnými opatreniami preukážu pri vstupe potvrdením o zaočkovaní, testovaní alebo prekonaní ochorenia COVID-19. So sebou musia mať aj preukaz totožnosti.

Všetko o návšteve pápeža

V Prešove dodatočne vytlačia

To isté platí aj pri stretnutí s pápežom Františkom v Prešove. Overia ich pri vstupe do areálu pri Mestskej športovej hale v Prešove. Informoval o tom hovorca Prešovskej gréckokatolíckej archieparchie Michal Pavlišinovič

Organizátori podujatia zároveň vyzývajú veriacich, aby čo najskôr napísali reklamačný mail a ako prílohu doložili COVID pass. Reklamáciu je potrebné poslať e-mailom na adresu reklamacie@navstevapapeza.sk.

„Veriaci môžu v utorok využiť aj možnosť dodatočného vytlačenia vstupenky priamo na mieste stretnutia so Svätým Otcom v Prešove. V infostane sa o to postarajú dobrovoľníci. Je však potrebné, aby si doniesli vytlačené potvrdenie o registrácii na podujatie, ktoré im bolo zaslané už skôr. Taktiež je potrebné, aby si priniesli aj vytlačený COVID pass,“ uviedol Pavlišinovič.

Nestíhajú ich dodať

Pre veľký nápor podľa Fabiana Národné centrum zdravotníckych informácií (NZCI) nestíha overiť dáta všetkých registrovaných, a v dôsledku toho im organizátori nestihnú vstupenku dodať.

Pápež v rámci návštevy Slovenska (12. – 15. 9.) zavíta okrem iného aj na košické sídlisko Luníku IX, kde pozdraví marginalizované komunity. Neskôr sa presunie na štadión Lokomotívy, kde sa prihovorí mladým ľuďom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Čo sa deje na Slovensku?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM