Iné športy

Megaúspech humenskej atletiky: Dorastenec Patrik Megela majstrom SR medzi dospelými!

Člen 1.AK Humenné a vekom stále dorastenec Patrik Megela sa v Bratislave zúčastnil halových atletických majstrovstiev Slovenska v kategórii dospelých.

Ilustračný obrázok k článku Megaúspech humenskej atletiky: Dorastenec Patrik Megela majstrom SR medzi dospelými!
2
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné

Tie sa konali uplynulý víkend a zverenec trénera Mareka Lučku sa na podujatí predstavil v skoku do diaľky a v trojskoku. Výsledky z majstrovstiev kraja dávali nádej, že dorastenec Patrik by nemusel byť medzi mužmi len do počtu a mohol by potrápiť aj skúsenejších súperov.

Prekonal súperov aj sám seba

V sobotu sa predstavil v skoku do diaľky a už jeho prvý úspešný pokus 650 centimetrov napovedal, že by mohol zasiahnuť do boja o tie najvyššie medailové priečky. V druhom pokuse Patrik pridal 18 cm a výkonom 668 cm sa stal priebežným lídrom pretekov. Tento výkon už nikto zo súperov nedokázal vylepšiť.

Nikto okrem humenského pretekára, ktorý sa ako istý víťaz rozbehol na posledný skok celej súťaže a prekonal aj sám seba – 682 centimetrov bol nielen najdlhším v súťaži, ale zároveň aj jeho novým osobným maximom. Zlatá medaila bola pre Patrika najkrajším darčekom k jeho sedemnástim narodeninám, ktoré oslávil pár dní pred pretekmi.

Nestratil sa ani v trojskoku

Po sobotňajšom obrovskom úspechu v diaľke sa Patrik Megela v nedeľu postavil v trojskoku, aj keď tu sa neočakávalo, že by mal bojovať o medailové pozície. Patrik však posmelený výkonom zo soboty chcel zabojovať a to sa mu aj podarilo. Aj napriek svalovému zraneniu, ktoré mu nedovolilo pokračovať v súťaži do konca, obsadil vynikajúce 4. miesto.

Patrik po tomto úspechu už pravdepodobne vypustí plánované halové M-SR dorastencov aj juniorov a po regenerácii a zotavení sa z drobných zranení naskočí rovno do prípravy na letnú sezónu a vrcholné podujatia v roku 2017.

Informácie pre spravodajský portál Humenné 24 poskytol 1.AK Humenné.

NA FOTO: Majster Slovenska v skoku do diaľky Patrik Megela a tréner Marek Lučka
2
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM