Ľubomír Hudačko Rôzne

Megaerb z pomarančov a zeleniny: Krásna východniarka vytvorila pozoruhodné dielo!

Východniari sa stali svedkami ďalšieho rekordu, ktorý bol zapísaný v Slovenskej knihe rekordov. Stalo sa tak počas trhov, kde svoje umenie prezentovala príťažlivá Barbara Velebírová. Tá stvorila rekordný skvost z ovocia a zeleniny.

Ilustračný obrázok k článku Megaerb z pomarančov a zeleniny: Krásna východniarka vytvorila pozoruhodné dielo!
Zdroj: Dnes24.sk

Musela si po poslednom vyrezaní ornamentu poriadne vydýchnuť. Mladá východniarka Barbara Velebírová sa venuje dekoratívnemu vyrezávaniu do ovocia a zeleniny a tentoraz sa prekonala.

Dokáže sa svojmu koníčku venovať naplno, čoho dôkazom sú jej famózne výtvory. Do ovocia vyryje krstné mená či animovanú postavičku. Ostatné dni sa však venovala dlhodobo najmä obrovskému erbu mesta Prešov, ktorý odprezentovala na miestnych trhoch. Koľko driny a námahy to stálo?

„Erb som pripravovala týždeň. Zabezpečila som si suroviny vo váhe 120 kg. Dala som vytvoriť návrh konštrukcie erbu a následne to posunula firme, ktorá mi ho vytvorila,“ povedala k začiatku unikátneho pokusu Barbara.

Ako ďalej dodáva, prípravy boli náročné a každý deň vyrezávala potrebné obrazce až 15 hodín denne: „Použité boli k erbu reďkovky, cvikly, cukety a pomaranče,“ uviedla. Fotografie z príprav sú nemenej zaujímavé, pozrite si ich v našej galérii.

foto: archív bv

Takto sa pripravoval obrí erb: Barbara siahla na dno síl!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM