Tomáš Šuhajda Iné športy

Medzinárodné plavecké preteky v Humennom: Domáci plavci si z vody vylovili 45 vzácnych kovov!

V sobotu sa v humenskej krytej plavárni uskutočnil už 13.ročník medzinárodných plaveckých pretekov o Cenu mesta Humenné. Domáci plavci získali celkovo 45 medailí - 17 zlatých, 20 strieborných a 18 bronzových.

Ilustračný obrázok k článku Medzinárodné plavecké preteky v Humennom: Domáci plavci si z vody vylovili 45 vzácnych kovov!
Zdroj: Dnes24.sk

Získané renomé týchto pretekov potvrdzuje fakt, že v štartovom poli sa zišlo 297 plavcov z 20 oddielov štyroch európskych krajín, Bieloruska, Maďarska, Poľska a Slovenska. Súťažilo sa vo všetkých vekových kategóriách v 20 disciplínach. V tomto ročníku bolo prekonaných 8 rekordov, jeden z nich zásluhou domáceho plavca Martina Babjaka.

Domácim plavcom sa darilo

V kategórii dospelých malo Humenné zastúpenie v podobe navrátilca Lukáša Jalča, ktorý predviedol solídnu formu a v disciplíne 50 m motýlik zvíťazil časom 27,84. Na dvojnásobnej trati dohmatol druhý a v prsiarskom šprinte tretí. Už spomínaný starší junior Martin Babjak zažil sladko-horkú chuť porážky len v troch prípadoch, kde skončil strieborný, ale na trati 100 m prsia, 50 a 100 m motýlik a 200 m znak jasne dominoval. V poslednom menovanom štarte si zaknihoval rekord podujatia časom 2:19.84.

Nestratili sa ani naše mladé talenty

Svoj nesporný talent ukázala najmä Lenka Melničáková, a to ziskom štyroch zlatých, jednej striebornej a jednej bronzovej medaily. Šesť medailí pri šiestich štartoch získala Nina Vološinová. Ďalšia hviezdička Sarah Čajbiková doplnila úspešný trojlístok ziskom troch strieborných a dvoch bronzových medailí.

Zdroj, foto: Marián Tomahogh – predseda Plaveckého klubu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM