Iné športy

Medailová žatva 1. AK Humenné pokračuje: Tamara nechala všetkých za sebou

Dorastenecký halový šampionát priniesol z pohľadu 1. AK Humenné niekoľko radostí v osobných rekordoch a hlavne prvé miesto v podaní Tamary Ivančovej.

Ilustračný obrázok k článku Medailová žatva 1. AK Humenné pokračuje: Tamara nechala všetkých za sebou
2
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné

Skupina deviatich dorastencov a dorasteniek z 1. Atletického klubu Humenné sa zúčastnila na konci februára majstrovstiev Slovenska v Bratislavskej hale Elán.

Najlepšie si počínala Tamara Ivančová, ktorá v osobnom rekorde v behu na 1 500 m zaútočila na líderku tabuliek v poslednom kole a dotiahla beh do víťazného konca. Momentálne sa jej na tejto trati darí a patrí medzi špičku aj medzi juniorkami.

Miloš Jakubov zaspal na štarte v behu na 60 m a časom 7,65 s sa nedostal do finálového behu. Na 400 m si bojovnosťou vytvoril osobné maximum a časom 55,71 s skončil v behu na tretom mieste a celkovo to bolo desiate miesto. Matej Kislan sa dostal pod hranicu jednej minúty a čas sa zastavil na hodnote 59,99 s. Na krátkosť tréningového procesu to pre neho dobrý výsledok.

Petra Frivaldská skákala do výšky a  behala 400 m. V rozcvičke to vyzeralo na vynikajúci výkon, no preteky nedopadli podľa predstáv. Výkon 140 cm bol neadekvátny stavu, na čo Petra mala. V behu na 400 m si posunula osobné maximum na 1:08,89. Zlepšenie o štyri sekundy bolo malou náplasťou za pokazenú výšku.

Michaela Ivančová si polepšila a osobným rekordom 2:32,28 zvíťazila v druhom behu a celkové šieste miesto pre ešte len mladšiu žiačku bolo veľmi pekné.

Ivana Švigárová v behu na 800 m nezachytila začiatok behu, zavrela sa na koniec pelotónu a nevedela sa prepracovať dopredu. Po krajskom kole a zlepšovaní sa bol v očakávaní lepší výsledok.

Ján Bačišin v skoku do diaľky neprekonal svoje maximá z kraja a výkon 513 m stačil len na štrnáste miesto.

Informácie pre náš spravodajský portál poskytol tréner 1. AK Humenné Marek Lučka.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Tamara z 1. AK Humenné dosiahla parádny úspech, je majsterkou Slovenska
2
Galéria
Zdroj: 1.AK Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM