Rôzne

ME vo futbale kňazov? V slovenskom drese sa objavili aj Humenčanom známi kapláni, FOTO

Zemplín sa stal dejiskom desiateho ročníka Majstrovstiev Európy kňazov v halovom futbale. A v slovenskom reprezentačnom výbere sú k videniu aj pre Humenčanov dobre známe tváre. Pozrite si fotogalériu.

Ilustračný obrázok k článku ME vo futbale kňazov? V slovenskom drese sa objavili aj Humenčanom známi kapláni, FOTO
Zdroj: TASR

Na šampionát pricestovalo do Michaloviec približne dvesto duchovných z 15 krajín. „Kňaz musí vstupovať do všetkých oblastí spoločenského kultúrneho i športového života, ak na to má, prečo nie,“ konštatoval na margo šampionátu, ktorý končí vo štvrtok, jeden z jeho organizátorov, košický eparchiálny biskup – vladyka Milan Chautur. Ten sa predstavil i ako hráč slovenskej „repre“.

Rovnako tak aj duchovní dobre známi Humenčanom. Slovensko reprezentuje kaplán farnosti Humenné – mesto Miroslav Sentivan. Desiatka na drese patrí Mikulášovi Fejkovi – jeden z lídrov tímu ešte v roku 2014 pôsobil ako kaplán v Humennom, dnes je správcom farnosti Chotča.

Aj keď slovenský výber patril do širšieho okruhu favoritov, štvrťfinálový zápas dopadol v prospech Bosny a Hercegoviny, do semifinále sa tak slovenskí duchovní nedostali a vo štvrtok ich čaká zápas o konečné umiestnenie. Ale o to v tomto prípade možno až tak ani nešlo… :)

Pozrite si fotky v galérii.

Môže vás zaujímať:

V Michalovciach odštartoval európsky šampionát kňazov: V našom futbalovom tíme je aj biskup

ME v halovom futbale, reprezentácia Slovenska
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM