Martin Károly Rôzne

Máte pripravenú registračnú pokladnicu?

Podnikatelia, ktorí majú pri evidovaní tržieb za predaj tovaru a služieb povinnosť používať elektronickú registračnú pokladnicu (ERP), ich musia mať od 1. januára 2012 doplnené o tzv. fiškálny modul.

Odhadujem, že v žiarskom regióne sú ešte stovky registračných pokladníc, ktoré nespĺňajú požiadavky fiškálneho zákona. Radi by sme preto vyzvali podnikateľov, aby si zmenu nenechávali na poslednú chvíľu, pretože do konca tohto roka zostávajú len necelé dva mesiace,“ uvádza Juraj Tatár, ktorý sa zaoberá predajom, servisom a programovaním registračných pokladníc.

Každá registračná pokladnica musí obsahovať tzv. žurnál, do ktorého sa ukladajú presné kópie dokladov vydávaných podnikateľom pre zákazníka. Pokladnica musí byť vybavená aj daňovou plombou, čím sa jasne dáva najavo, že pokladnica spĺňa zákon číslo 289/2008 o používaní ERP.

Na trhu existujú dva základné druhy pokladníc a to klasické registračné pokladnice a fiškálne tlačiarne. Certifikovaných pokladníc je k dispozícii niekoľko desiatok rôznych zariadení, ktoré sa líšia konštrukciou, kvalitou, funkčnosťou a samozrejme cenou. Pri výbere najvhodnejšej pokladnice by sa mal podnikateľ poradiť s renomovaným predajcom pokladničných systémov. Takýto dodávateľ by mal byť schopný nielen navrhnúť najlepšie riešenie, ale vedieť ho aj dodať a implementovať, čiže nainštalovať a nastaviť podľa požiadaviek a v neposlednom rade musí byť evidovaný na Daňovom riaditeľstve SR ako „//servisná organizácia,ktorá zabezpečuje servis certifikovanych ERP podla zakona 289/2008. **

Pokladnice
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM