Ľubomír Hudačko Krimi Krimi

Manželská hádka vyvrcholila šokujúco: Muž najskôr porozbíjal elektroniku, potom v byte založil požiar!

V bytovke zasahovali hasiči a aj policajti. Podľa polície došlo k hádke medzi manželmi a po tom, čo žena (41) opustila byt, jej manžel (40) v ňom porozbíjal elektroniku a následne v byte založil požiar!

Ilustračný obrázok k článku Manželská hádka vyvrcholila šokujúco: Muž najskôr porozbíjal elektroniku, potom v byte založil požiar!
Zdroj: František Eštočin

Vyšetrovateľ vzniesol v stredu obvinenie mužovi (40) z Trenčína pre zločin Všeobecné ohrozenie a zločin Obmedzovanie osobnej slobody. „Obvinený muž je podozrivý z úmyselného založenia stredajšieho požiaru v prízemnom byte na Lomnickej ulici v Prešove, kde s rodinou býval v podnájme. Požiaru predchádzala hádka s manželkou (41), ktorá začala o 00:30. Ženu najprv zamkol na toalete, pričom jej aj privrel ruku do dverí keď sa bránila zamknutiu. Na toalete ju nechal zamknutú cca 5–10 minút, kde až po jej sústavnom naliehaní a búchaní ju odomkol a pustil,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

Džobanik dodal, že medzi manželmi došlo k hádke, po ktorej žena opustila byt, no po jej odchode obvinený porozbíjal v byte elektroniku a poodrezával napájacie káble k tejto elektronike. „Následne zapálil uterák, ktorý horiaci hodil na posteľ, čím založil požiar v uvedenom byte. V tom čase sa okrem obvineného nachádzali v byte aj jeho dvaja synovia (14 a 18). Následkom požiaru došlo aj k zadymeniu ďalších bytov a priestorov nachádzajúcich sa v obytnom bloku, v dôsledku čoho muselo byť pred nebezpečenstvom požiaru evakuovaných 64 osôb z obytného bloku,“ povedal Džobanik.

Oheň uhasili privolaní hasiči a podozrivého na mieste zadržali policajti. „Pri požiari nedošlo k zraneniu ani smrti osôb. Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na najmenej 7 500 eur. Vyšetrovateľ obvineného muža umiestnil do cely policajného zaistenia a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,“ zakončil Džobanik.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM