Tomáš Šuhajda Rôzne

Mamičky, dobrá správa: Tento rok by sa mal začať budovať výťah na Detskej poliklinike

Na potrebu výťahu pre bezbariérový prístup v humenskej budove Detskej polikliniky upozorňujú mnohí už roky rokúce. A práve tento rok by sa malo začať s realizáciou.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky, dobrá správa: Tento rok by sa mal začať budovať výťah na Detskej poliklinike
Zdroj: Dnes24.sk

Aký je stav zámeru vybudovať výťah na detskej poliklinike. Aj toto interpelovala poslankyňa Helena Ufnárová na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Humennom.

Podľa slov primátora Miloša Merička sa aktuálne pracuje na projektovej dokumentácii a tento rok by sa malo začať s výstavbou.

Prístavba výťahu pre bezberiérový prístup v tejto budove patriacej mestu figuruje aj v tohtoročnom investičnom pláne. Predpokladaný finančný náklad predstavuje sumu 89 200 eur, pričom financované to bude z vlastných zdrojov mesta.

Podľa investičného plánu súčasťou tejto prístavby bude aj jedna technická miestnosť a WC pre imobilných, ktoré budú umiestnené na každom z dvoch nadzemných podlaží.

Na potrebu výťahu v budove Detskej polikliniky už dlhšiu dobu upozorňujú najmä mamičky s kočíkmi, ktoré navštevujú tam sídliciach detských lekárov.

Predmetná budova bola vybudovaná v tridsiatych rokoch minulého storočia, rozsiahlou obnovou prešla naposledy v rokoch 2011–2013.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM