Iné športy

Majstrovstvá to potvrdili: Na humenských stredných sú veľké atletické talenty!

V Nových Zámkoch sa konali Stredoškolské majstrovstvá Slovenska v atletike. A humenské stredné mali na ňom zastúpenie v podobe trojice pretekárov.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá to potvrdili: Na humenských stredných sú veľké atletické talenty!
4
Galéria

Najviac sa darilo Patrikovi Megelovi, ktorý vybojoval v skoku do diaľky zlatú medailu a získal titul Majstra Slovenska. Patrik sa spomedzi všetkých pretekárov najlepšie vyrovnal zo silným točiacim sa vetrom a výkonom 670 cm suverénne ovládol túto disciplínu. Študent 3. ročníka Hotelovej akadémie sa predstavil aj v behu na 200 m, kde v silnom protivetre časom 23,30 s (osobný rekord) obsadil peknú 5. priečku.

Tamara Ivančová, žiačka 1.ročníka na Gymnáziu sv. Jána Zlatoústeho Humenné, sa predstavila vo svojej obľúbenej disciplíne v behu na 800 m a hneď vo svojej premiére medzi stredoškolákmi vybojovala striebornú medailu. Tamara bojovala do posledných metrov aj o zlato, no vo finiši sa prejavili väčšie skúsenosti staršej pretekárky. Mladú atlétku potešila nielen medaila, ale aj osobný rekord v tejto disciplíne 2:24,6 min.

Medailovú zbierku pre humenských stredoškolákov skompletizovala Diana Žinčáková, žiačka Obchodnej akadémie, ktorá v behu na 400 m obsadila 3. miesto a získala tak bronzovú medailu. Diana dosiahla čas 60,83 s a len pol sekundy ju delilo od striebornej pozície. Pre Dianu je to prvá veľká medaila z celoštátnych pretekov, čo je odmena za celoročnú tréningovú drinu.

Všetci traja úspešný stredoškoláci sú členmi 1. AK Humenné, kde trénujú pod vedením trénera Mareka Lučku a v najbližších týždňoch ich čakajú atletické M-SR.

Spravodajský portál Humenné 24 informoval Matej Megela.

Stredoškolský šampionát v atletike? Do Humenného putuje zlato, striebro aj bronz
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM