Tomáš Šuhajda Samospráva

Majitelia psov POZOR: V Humennom začínajú platiť nové pravidlá. Na toto nezabudnite pri každej prechádzke!

Nové pravidlá pre majiteľov psov v Humennom zaviedlo do praxe všeobecné záväzné nariadenie (VZN), ktoré nadobudlo účinnosť v týchto dňoch. Humenskí psičkári musia byť po novom pri prechádzkach so svojimi štvornohými miláčikmi vybavení vreckami na psie exkrementy.

Ilustračný obrázok k článku Majitelia psov POZOR: V Humennom začínajú platiť nové pravidlá. Na toto nezabudnite pri každej prechádzke!
Foto: Radka Deckerová

Hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňáková informovala, že VZN číslo 124/2013 o vymedzení miest, kde je voľný pohyb psa zakázaný a vstup so psom zakázaný, o vodení psa a znečisťovaní verejného priestranstva na území mesta Humenné nadobudlo účinnosť 23. júla 2013. Mestské zastupiteľstvo ho schválilo na svojom zasadnutí ešte 24. júna.

V spomínanom dokumente mesta sa uvádza, že „ten, kto vedie psa, musí byť vybavený vreckom na bezprostredné odstránenie psích exkrementov“. Kontrolou nad dodržiavaním tohto VZN sa zaoberajú príslušníci mestskej polície.

„Hliadky denne kontrolujú v jednotlivých obvodoch majiteľov, či vodia psov na vôdzke a či majú pri sebe vrecká na exkrementy,“ poznamenal náčelník Mestskej polície v Humennom Marián Zub. Ako dodal, za porušenie tohto ustanovenia hrozí psičkárom pokuta do výšky 33 eur.

Humenská radnica chce novým VZN bojovať proti nezodpovedným obyvateľom mesta, ktorí nemajú vo zvyku upratovať po svojich psoch aj napriek tomu, že im spomínané vrecká vydáva MsÚ každoročne po zaplatení dane za psa.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM