Kultúra

Lúčnica mieri na Šíravu a je sa na čo tešiť: Uvidíme program, ktorý je výberom toho naj!

Tanečný súbor Lúčnica sa predstaví na doskách šíravskeho amfiteátra. Lúčničiari k nám dovezú program, ktorý je výberom najúspešnejších programov.

Ilustračný obrázok k článku Lúčnica mieri na Šíravu a je sa na čo tešiť: Uvidíme program, ktorý je výberom toho naj!
Zdroj: TASR

Lúčnica prichádza na Šíravu so svojím Reprezentačným programom a to už počas tohto víkendu. Okrem vynikajúcich tanečných výkonov sa môžete tešiť aj na hudobno-spevné prejavy.

Ak si predstavenie nechcete nechať ujsť, poznačte si do kalendára nedeľu 26. júna a čas 16:30 a nezabudnite prísť do strediska Lúč do amfiku. „Reprezentačný program je výberom najúspešnejších programov a reprezentuje najcharakteris­tickejšie folklórne oblasti Slovenska,“ zverejnil organizátor.

Usporiadatelia dopĺňajú, že dramaturgia je uspôsobená tak, že zachytáva rozmanité umelecké prejavy bohatej ľudovej tradície v tanci, v hudbe a kroji, od jemných ženských tancov cez hravé a vtipné, až po temperamentné párové a virtuózne mužské tance.

Za choreografiou a réžiou stojí známy Štefan Nosáľ, zakladateľ umeleckého súboru Lúčnica, umelecký vedúci a choreograf Lúčnice, tanečník, režisér, pedagóg. Účinkovať bude tanečný súbor, orchester a spevácka skupina Umeleckého súboru Lúčnica. Ako hosť sa predstaví počas nedele aj domáci Folklórny súbor Zemplín

Môže vás zaujímať:

Amfiteáter na Šírave odhalil svoje lákadlá: Toto všetko môžete zažiť počas letnej sezóny!

Michalovčania vytvorili nový rekord: Karička zas chytila generácie, babička porušila večierku :) FOTO

Chalani z Michaloviec to pustili na plné hrdlo: Lacné hity sa môžu schovať, z tohto vám nabehnú zimomriavky!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM