Rôzne

Lokalita na Gaštanovej ulici v Humennom sa dočká novej kanalizácie. Aj asfaltu na ceste

Tento týždeň sa uskutočnilo odovzdanie staveniska pred plánovanou rekonštrukciou kanalizácie medzi Mierovou a Gaštanovou ulicou. Tu sú bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Lokalita na Gaštanovej ulici v Humennom sa dočká novej kanalizácie. Aj asfaltu na ceste
Zdroj: MsÚ Humenné

Východoslovenská vodárenská spoločnosť (VVS) túto stavbu zaradila do zoznamu svojich investičných akcií na tento rok, pričom za 600 000 eur ju zrealizuje firma EKO SVIP s.r.o. Výstavba bude prebiehať postupne od LDCH po Regionálnu veterinárnu a potravinovú správu. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

„Plánuje sa pripraviť projektová dokumentácia aj na ďalšiu etapu, ktorá by mohla byť realizovaná v ďalších rokoch. Tá by mala byť od Regionálnej veterinárnej a potravinovej správy až po Lieskovčík,“ uviedla ďalej Dochánová.

Počas výstavby môže byť podľa jej slov dočasne obmedzené užívanie kanalizácie občanmi v práve realizovanom úseku. „Prví robotníci a stavebné mechanizmy by sa tam mali objaviť už začiatkom letných prázdnin, celá rekonštrukcia by mala byť hotová najneskôr do 15. novembra,“ doplnila Dochánová.

Podľa zástupcu primátorky mesta Andreja Semanca sa po skončení etáp rekonštrukcie dočkajú obyvatelia tejto lokality aj nového asfaltu na ceste.

„Jej oprava doteraz nebola možná preto, že VVS požiadala radnicu, aby sa kvôli plánovanej rekonštrukcii zdržala akýchkoľvek povrchových úprav na tejto ulici vrátane asfaltovania,“ vysvetlila Dochánová.

Dodala, že pracovníci Technických služieb preto v uplynulých dňoch urobili aspoň vysprávky poškodených častí chodníkov a miestnych komunikácií na bočných vetvách Gaštanovej ulice. Hlavná časť tejto ulice by sa mala začať nanovo asfaltovať po tom, čo VVS dokončí svoju časť rekonštrukčných prác.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM