Rôzne

Lekárka, zakladateľ ligy a umelkyňa: Už je známe, kto získa Cenu mesta Humenné

Kto získa Cenu mesta Humenné tento rok? Po rokovaní mestských poslancov sú laureáti tohto ocenenia už známi.

Ilustračný obrázok k článku Lekárka, zakladateľ ligy a umelkyňa: Už je známe, kto získa Cenu mesta Humenné
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo v Humennom na svojom minulotýždňovom rokovaní okrem iného schvaľovalo návrhy na udelenie Ceny mesta Humenné. V tomto roku dostala radnica tri návrhy na toto ocenenie. Všetky tri mestskí poslanci odklepli. Kto sú teda tohtoroční laureáti Ceny mesta Humenné?

Jednou z laureátov Ceny mesta Humenné je tento rok lekárka Valéria Bašistová. Našincom dobre známa hematologička ukončila svoju kariéru vlani odchodom do dôchodku, naďalej ale zostáva významnou osobnosťou na poli darcovstva krvi a verejného života v meste. Počas svojho funkčného obdobia sa podieľala na rozvoji odboru hematológie a transfúziologie v Humennom, ktorý pod jej vedením prešiel zásadnými zmenami.

Ďalším laureátom je mladý humenský rodák Peter Králik, ktorý je zakladateľom TOP ligy, najväčšej ligy v malom futbale na Slovensku. Tá sa hrá dnes už v šiestich mestách a združuje viac ako 2 500 amatérskych hráčov. Pôsobí zároveň ako prezident Slovenského zväzu malého futbalu, je členom výkonného výboru Európskej federácie v malom futbale a je tiež viceprezidentom Svetovej federácii malého futbalu.

Rovnaké mestské ocenenie bude udelené i mladej rodáčke z nášho mesta Martine Minorovej. Tá začínala ako novinárka, pôsobila v niekoľkých reklamných agentúrach, neskôr ako freelancerka pracovala v pozícii ideamakerky pre známe značky. Dnes je z nej aj nádejná umelkyňa, jej ilustrácie sú na detskej stolovej hre či na krytoch pre mobily. Má na konte úspešné výstavy a nedávno sa stala víťazkou medzinárodnej dizajnérskej súťaže.

Ocenenia budú odovzdané v septembri na slávnostnom mestskom zastupiteľstve počas osláv Pamätného dňa mesta Humenné.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

Na archívnej foto: Peter Králik

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM