Rôzne

Lákavé podujatie na zemplínskom mori: Na Šírave budú preteky lodí

Zemplínska šírava bude pútať pohľady. O pár dní tam môžete totiž vidieť atraktívnu súťaž priamo na vode a to jachtárske preteky.

Ilustračný obrázok k článku Lákavé podujatie na zemplínskom mori: Na Šírave budú preteky lodí
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Zemplínskej šírave sa naskytne zaujímavý pohľad. A to rovno na vode. V sobotu 10. augusta o 12:00 hod. tam totiž odštartujú jachtárske preteky TOP-24, ktoré potrvajú do ďalšieho dňa 12:00 hod.

24 hodín

Zemplínske more, ktoré prirovnávajú často k zátokám Jadranu, sa stane dejiskom zaujímavých pretekov. Pôjde o 39. ročník vytrvalostného preteku, ktorý potrvá celých 24 hodín.

Šíravský vietor si okúsia súťažiaci na lodiach, aby si zmerali svoje zručnosti na vode. Zemplínska šírava má na Slovensku totiž ideálne podmienky pre jachting. Výnimočné je prúdenie vetra od východu, ktoré je tu istou anomáliou, nebezpečný je severný nárazový vietor z Vihorlatských vrchov.

Tradícia

Organizátorom podujatia je Jachtklub Šírava. Členovia tohto miestneho jachtklubu využívajú už štvrté desaťročie vynikajúce podmienky pre jachting na zemplínskom mori. Podujatie robia už 39. rok a stalo sa akousi tradíciou.

Počas víkendu sa môžete prísť pozrieť aj vy. Preteky s dĺžkou okruhu približne 22 kilometrov potrvajú do nedele 11. augusta 2019 do 12:00 hod.

Keď budete na Šírave, môžete si pochutnať aj na thajskej zmrzline či zemiakovej špirále, ktoré uvidíte v našom videu nižšie.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM