Rôzne

Laborec v Humennom? Hygienici kontrolovali vodu a priniesli takéto zistenie!

Slnko pripeká a to znamená aj čas vodných radovánok. A v permanencii sú aj ľudia z Úradu verejného zdravotníctva SR, ktorí kontrolujú jednotlivé vodné plochy...

Ilustračný obrázok k článku Laborec v Humennom? Hygienici kontrolovali vodu a priniesli takéto zistenie!
Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku bolo k pondelku v prevádzke 537 bazénov. Počas minulého týždňa získali povolenie na prevádzku ďalšie umelé aj prírodné kúpaliská, informuje Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR. K 9. júlu malo povolenie 14 prírodných, 162 umelých kúpalísk a viaceré prírodné vodné plochy s neorganizovanou rekreáciou.

ÚVZ pokračuje v kontrolovaní pripravenosti kúpalísk, ktorých prevádzkovatelia požiadali o spustenie prevádzky. „Návštevnosť mnohých kúpalísk bola v 27. týždni vzhľadom na nepriaznivé počasie nízka,“ uviedol Ján Mikas, hlavný hygienik SR.

Z prírodných kúpalísk podľa ÚVZ SR nesplnili požiadavky na kvalitu vody na kúpanie lokality Laborec Humenné a Rybníky Slovenská Volová.

Zaostrili sme bližšie na stanovisko úradu k Laborcu v Humennom. „Vzorka vody nevyhovuje požiadavkám vyhl. MZ SR č. 308/2012 Z.z. z dôvodu prekročenia hodnoty celkového fosforu,“ uviedol Úrad verejného zdravotníctva SR ku kontrole za 27. týždeň.

Aktuálne informácie o stave sledovaných prírodných a umelých kúpalísk na Slovensku možno nájsť na webovej stránke ÚVZ SR www.uvzsr.sk a na stránkach regionálnych úradov verejného zdravotníctva.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM