Tlačové správy

Kvalitnejšia budúcnosť a technologické inovácie: Budujeme inteligentný Prešovský kraj

O smart obciach a mestách sa často hovorí najmä v spojitosti s technológiami, tie sú však len časťou kvality „smart“. Každodenná prax ukazuje, že sú to najmä ľudia a účinné postupy, ktoré dokážu z technológií „vyťažiť“ nové hodnoty.

Ilustračný obrázok k článku Kvalitnejšia budúcnosť a technologické inovácie: Budujeme inteligentný Prešovský kraj
Zdroj: driving.digital

Verejná a individuálna doprava v regióne a mestách Prešovského kraja, nové energetické zdroje, cirkulárna ekonomika. To je niekoľko strategických tém podujatia, ktorého cieľom je vytvoriť priestor pre odbornú diskusiu zástupcov obcí, miest a regiónov, priemyselných podnikov, školstva, výskumu a ďalších inštitúcií z Prešovského regiónu i z celého Slovenska.

Moderné témy v historickom prostredí

Dejiskom Konferencie Budujeme inteligentný Prešovský kraj a Okrúhly stôl driving.digital 2022 bude 19. a 20. septembra unikátny komplex národnej kultúrnej pamiatky Solivar v Prešove.

Štvrtý ročník je organizovaný pod hlavičkou Prešovského samosprávneho kraja, Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky a Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky.

„Ako sa popasujeme s vyľudňovaním regiónu a starnutím obyvateľstva, ako chceme poskytovať obyvateľom kvalitnejšie a dostupnejšie služby, ako zatraktívniť územie pre cestovných ruch? Odpoveďou na tieto i ďalšie pálčivé otázky môžu byť nové zelené a digitálne technológie, inovácie aj z prostredia slovenského výskumu a priemyslu. Je v našich možnostiach vytvárať inteligentné prostredie, inteligentnú ekonomiku a inteligentnú komunitu, o našej kvalitnejšej budúcnosti rozhodujeme MY, TU a TERAZ,“ informuje driving.digital.

Dva dni plné inovácií

Okrúhly stôl driving.digital 2022 odštartuje v pondelok (19. september) o 15.00 hodine blokom „Mobilita očami samospráv“. Účastníci sa počas moderovanej diskusie dozvedia vízie a programy rozvoja Prešovského kraja a regiónu východného Slovenska v oblasti dopravy, telekomunikácií, životného prostredia, cestovného ruchu a súvisiacich odvetví.

„Hosťami panelu bude župan a primátori miest, lídri priemyslu, dopravy a cestovného ruchu, a zástupcovia relevantných združení a asociácií regionálneho rozvoja,“ prezradili organizátori.

20. septembra čaká účastníkov Konferencia a EXPO (expozícia inovatívnych riešení Made in Slovakia). Počas celodenného programu bude predstavená SMART Stratégia Prešovského kraja a dozvieme sa zaujímavosti z oblasti dopravy, udržateľnej energie, dát a obstarávania Smart technológií.

Viac informácií sa dozviete na Facebooku a webovej stránke podujatia. Vstupenky si môžete zakúpiť po kliknutí na tento odkaz.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: driving.digital
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM