Samospráva

Kto získa Cenu mesta tento rok? Humenská radnica dostala od občanov 7 tipov

Cenu mesta bude udeľovať magistrát aj tento rok. V stanovenom termíne prišlo 7 návrhov od občanov. Medzi nimi sú 3 kolektívy a 4 fyzické osoby.

Ilustračný obrázok k článku Kto získa Cenu mesta tento rok? Humenská radnica dostala od občanov 7 tipov
Zdroj: Dnes24.sk

Čo je Cena mesta?

Cena mesta Humenné sa udeľuje každoročne spravidla trom oceneným, medzi ktorými môžu byť jednotlivci alebo kolektívy. O udelení Ceny mesta Humenné sa vydáva listina s erbom mesta Humenné, ktorú podpisuje primátorka mesta a súčasťou ocenenia je vecný dar, prípadne finančná hotovosť v maximálnej hodnote u jednotlivca 300 eur, pre kolektív do 10 osôb vo výške 1 000 eur a pre kolektív nad 10 osôb vo výške 1 500 eur.

Schváli mestské zastupiteľstvo

Návrhy na udelenie Ceny mesta Humenné, po prerokovaní v mestskej rade, predkladá primátorka mesta na schválenie mestskému zastupiteľstvu.

Slávnostný akt

Odovzdávanie ocenení sa vykonáva spravidla na slávnostnom mestskom zastupiteľstve a ocenený sa pri tejto príležitosti zapíše do Pamätnej knihy mesta Humenné. Slávnostný akt udeľovania verejných ocenení sa obvykle viaže k termínu osláv Pamätného dňa mesta Humenné v príslušnom kalendárnom roku.

Naj dobrovoľník

Tento rok v Humennom udelia aj Cenu dobrovoľník mesta Humenné fyzickej osobe, ktorá sa dlhodobo, intenzívne a pravidelne venuje dobrovoľníckej činnosti v oblasti sociálno-zdravotnej, charitatívnej, vzdelávacej či inej s verejnoprospešným prínosom pre občanov mesta Humenné.

Text: humenne.sk

Koho by ste navrhli vy? :)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM