Samospráva

Kto si zaslúži najvyššie ocenenia samosprávy? Svojho favorita môžu mestu navrhnúť priamo Humenčania

Sú udeľované každoročne, počas tradičných osláv Pamätného dňa mesta. Ceny mesta. Radnica sa ich chystá udeliť aj tento rok. A svoje návrhy môžete zasielať do konca mája.

Ilustračný obrázok k článku Kto si zaslúži najvyššie ocenenia samosprávy? Svojho favorita môžu mestu navrhnúť priamo Humenčania
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Humenné vydalo výzvu na predkladanie návrhov na ocenenie v roku 2016, ktoré môže byť odovzdané v šiestich kategóriách. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.

Návrh musí obsahovať osobné údaje kandidáta na ocenenie, jeho súhlas s nomináciou, v prípade fyzickej osoby aj jej súhlas so zverejnením osobných údajov. „Dôležitou časťou návrhu je aj zdôvodnenie na udelenie verejného uznania, najmä výstižné zhodnotenie doterajšej činnosti, za ktorú je navrhované ocenenie, dosiahnuté úspechy, prípadne iné ocenenia či vyznamenania udelené doma a v zahraničí. K návrhu môžu byť pripojené prílohy, ktoré dokumentujú dosiahnuté úspechy subjektu navrhovaného na ocenenie,“ uvádza samospráva.

Návrhy na ocenenia musia byť predložené najneskôr do 31. mája v podateľni Mestského úradu v Humennom. Ocenenia by mali byť ako vždy odovzdané na slávnostnom mestskom zastupiteľstve v septembri počas osláv pamätného dňa mesta.

Najvyššie mestské ocenenie čestného občana získal v minulom roku súčasný vicepremiér pre investície Peter Pellegrini. Cenu mesta si odniesol štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR Erik Tomáš, ktorý je rodeným Humenčanom.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM