Rôzne

Kto pochytá cez ľad najviac rýb? FOTO z atraktívnych pretekov na neďalekom rybníku

Desiatky rybárov si vyskúšali lovenie rýb na zamrznutom rybníku pri obci Dlhé nad Cirochou.

Ilustračný obrázok k článku Kto pochytá cez ľad najviac rýb? FOTO z atraktívnych pretekov na neďalekom rybníku
10
Galéria
Zdroj: TASR

Súťaž v love na dierky v ľade tam v tomto období organizujú už tradične.

„Dierky vŕtame špeciálnym vrtákom zhruba v priemere 15 centimetrov. Chytá sa ľubovoľným spôsobom, môže sa aj troška prikrmovať, môže sa chytať na plavák, na ťažko, na prívlač. Prevažne sa chytajú pstruhy, ktoré v tomto zimnom období celkom dobre reagujú a berú, ale chytil sa aj nejaký zubáč, karas či kaprík,“ priblížil organizátor podujatia Štefan Dúc.

Do súťaže sa tento rok zapojilo zhruba 40 súťažiacich, ktorí bojovali o to, kto pochytá cez ľad viac rýb. Samotný lov podľa Dúca nie je ťažký, loví sa jednoducho na umelé aj živé nástrahy. Na podujatie pritom chodia mnohí bežní rybári, ktorí si takto chcú spríjemniť a spestriť víkend. Atraktívne je aj pre divákov, ktorí niečo také nemajú možnosť vidieť často.

„Náš zákon neumožňuje chytať takýmto spôsobom na štátnych vodách, preto to organizujeme na súkromnej vode a ľudia to majú veľmi radi a tešia sa z týchto pretekov,“ dodal Dúc. Súkromný rybník Šumná voda, kde sa chytalo, má zhruba dva hektáre.

Súťaž sa konala na tri kolá, pričom už po dvoch kolách chytili súťažiaci zhruba 200 kusov rýb, niektorí z nich aj po 30 kusov.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

OBRAZOM: Rybári si zasúťažili na zamrznutom rybníku v love na dierky
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM