Rôzne

Kruhový panel na humenskom námestí? Už nikdy nebude fungovať tak ako predtým

Súčasťou Námestia slobody v Humennom je už roky aj svietiaci kruhový panel. Jeho displej je však už dlhší čas nefunkčný...

Ilustračný obrázok k článku Kruhový panel na humenskom námestí? Už nikdy nebude fungovať tak ako predtým
5
Galéria

Hneď dvaja humenskí poslanci Juraj Vaňo a Tomáš Šudík sa na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva zaujímali o kruhový svietiaci panel na Námestí slobody. Len nedávno boli z neho odstránené fotografie starého zloženia humenského parlamentu.

„Zaujímalo by ma, kedy bude aktualizovaný a či je možné obnoviť jeho funkcie, ktoré boli pri tých začiatkoch pred tými 15, 16 rokmi. Keď sa točil, keď bola ukazovaná teplota a čas,“ pýtal sa Vaňo a odpoveď prišla na mieste od riaditeľa Technických služieb mesta Humenné Milana Kuruca.

Ten na úvod poznamenal, že túto problematiku riešil asi pred pol rokom. „Žiaľbohu, displej s takým rádiusom, o takej frekvencii a o takej voltáži sa už nevyrába a ani ho nemôžem nikde zohnať. Dal som ho repasovať, no vrátili mi ho, že to nie je možné. Hľadám riešenie, oslovujem rôzne firmy, aby mi taký displej vyrobili na zákazku, ale to je záležitosť, ktorá by asi stála veľa peňazí a nikto nepôjde do toho bez ceny, ktorú si určili. Musí byť na to špeciálna forma s takým polomerom zaoblenia a to je… Ja by som to najradšej nechal tak ako to je. Alebo tam namontujeme nejaký stacionárny displej. Ale tento displej už nebude funkčný nikdy,“ vysvetlil Kuruc.

Aktuálne foto predmetného panela nájdete v pripojenej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Kruhový panel na humenskom námestí už nebude fungovať ako predtým
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM