Veronika Hunyadiová Správy

Koronavírus v Humennom: Aké opatrenia v meste aktuálne platia?

Humenská radnica v rámci prevencie a ochrany pred koronavírusom zaviedla viacero pravidiel. Ponúkame prehľad tých najdôležitejších.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus v Humennom: Aké opatrenia v meste aktuálne platia?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vzhľadom na narastajúci počet pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 v okrese Humenné prijalo mesto nové opatrenia. Primátor mesta Miloš Meričko o nich informoval na krízovom štábe minulý týždeň. Od 2. októbra je okres Humenné medzi „oranžovými“ regiónmi podľa tzv. COVID semaforu.

Kvôli obmedzeniam o počte osôb na podujatiach boli v Mestskom kultúrnom stredisku Humenné zrušené všetky akcie pripravené na mesiac október. „Prevádzka kina funguje ďalej, avšak počet návštevníkov môže byť len 49 (jedna uvádzačka v sále). Niektoré zahraničné premiéry sa zrušili. Kurz spoločenského tanca a Tanečný latino kurz pre ženy bude prebiehať, kapacita prihlásených je dodržaná zabezpečenú sú aj dvojmetrové odstupy,“ uviedlo mesto na svojej stránke.

Zrušili plavecké kurzy

Plaváreň, ktorú prevádzkuje Správa rekreačných a športových zariadení (SRaŠZ) funguje v obmedzenom režime, za dodržiavania opatrení a častejšej dezinfekcie. „Čo sa týka plávania pre verejnosť, v bazéne môže byť na 10 metrov štvorcových jeden človek, to znamená 68 plavcov. Vo výukovom bazéne môže byť naraz 13 návštevníkov," vysvetlil Peter Ždiňák, riaditeľ SRaŠZ. Plavecké výcviky základných škôl sú na najbližšie obdobie zrušené.

Hokejové zápasy klubu HC 19 Humenné sa odohrajú bez účasti divákov. Tréningové procesy plaveckého a hokejového klubu musia byť v súlade s odporúčaniami hlavného hygienika, za čo zodpovedajú jednotlivé kluby.

Ďalšie opatrenia

Technické služby mesta pracujú v nezmenenom režime. „Pri odvoze odpadu sú ich zamestnanci vybavení rúškami, rukavicami a pravidelne prebieha dezinfekcia,“ dodalo mesto. Na mestskom úrade sa denne sa meria teplota všetkým zamestnancom aj návštevníkom. Samozrejmosťou je používanie dezinfekcie a prekrytie horných dýchacích ciest.

Radnica požiadala o spoluprácu aj Prešovský samosprávny kraj (PSK) ***„Požiadali sme, aby v prípade vyššieho výskytu pozitívne testovaných na COVID-19, bol k dispozícii internát ako karanténne zariadenie,“ vysvetlila prednostka Mestského úradu Valéria Kurťáková,

Od výskytu koronavírusu (marec 2020) bolo v okrese Humenné doposiaľ (k 4.10.) potvrdených 173 pozitívnych prípadov COVID-19.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM