Správy

Koniec popíjaniu na uliciach. V Humennom dali stopku alkoholu na verejnosti

Konzumácia alkoholu na verejných priestranstvách bude v Humennom pokutovaná.

Ilustračný obrázok k článku Koniec popíjaniu na uliciach. V Humennom dali stopku alkoholu na verejnosti
Zdroj: TASR/DPA

Mestskí poslanci v Humennom na svojom stredajšom zasadnutí prijali nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN). Týka sa zákazu konzumácie alkoholu na verejnosti.

„Mesto Humenné sa čoraz viac stretáva s problémom konzumovania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, čo má vážny negatívny dosah na verejný poriadok, čistotu a bezpečnosť v meste,“ odôvodnil predloženie návrhu nového VZN na zastupiteľstve náčelník humenskej mestskej polície Marián Zub pričom podotkol, že podobná právna úprava platná pre územie mesta dosiaľ absentovala a zo skúseností mestských policajtov chýba.

Ako uvádza materiál k návrhu, nové VZN umožní postihovať nekontrolovateľnú a doteraz nepostihnuteľnú konzumáciu alkoholických nápojov v niektorých častiach mesta.

Výnimkou terasy a podujatia

VZN, ktorého prijatie schválilo 19 prítomných poslancov jednohlasne, umožní konzumovať alkoholické nápoje na verejne prístupnom mieste len pri oficiálnych športových, kultúrnych a spoločenských podujatiach, na ktorých je podávanie a požívanie alkoholu povolené, počas realizácie trhov a na vonkajších terasách, ktoré sú súčasťou podnikateľských prevádzok poskytujúcich pohostinské a reštauračné služby. Výnimku majú aj oslavy Silvestra a príchodu Nového roka.

Porušenie nového VZN v prípade fyzickej osoby bude mestská polícia posudzovať ako priestupok, právnickej osobe bude hroziť pokuta až do výšky 6 638 eur.

Prečítajte si tiež

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM