Správy

Konečne! Nadjazd v Humennom má po 43 rokoch nové chodníky

Chodci sa môžu na nadjazde opäť cítiť bezpečne. Zničené chodníky sú po rokoch minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Konečne! Nadjazd v Humennom má po 43 rokoch nové chodníky
Zdroj: Mesto Humenné

Cestný nadjazd v Humennom má po 43 rokoch nové chodníky. Ich rekonštrukcia bola výsledkom príkladnej spolupráce samosprávy a štátnej organizácie. Povedal to v piatok pred odovzdaním stavby štátny tajomník ministerstva dopravy Jaroslav Kmeť.

„Toto bola príkladná spolupráca samosprávy a štátnej organizácie, Slovenskej správy ciest,“ uviedol, pričom poukázal na skutočnosť, že 43 rokov staré chodníky ohrozujúce bezpečnosť chodcov sa vďaka tomu podarilo zrekonštruovať v relatívne krátkom čase. Celý proces vrátane obstarávania trval od mája tohto roku.

Nutná spolupráca

Spoluprácu so samosprávou i s dodávateľom ocenil aj riaditeľ Investičnej výstavby a správy ciest Košice Štefan Ungrady. „Na miestach sme hneď riešili určité veci. Je to pekná ukážka, ako má fungovať spolupráca. Promptne sa veci riešili, aj dvakrát, trikrát denne,“ zhodnotil.

Spolupráca na projekte bola potrebná najmä z dôvodu, že polovica chodníkov v celkovej dĺžke 1 300 metrov patrí mestu a polovica Slovenskej správe ciest (SSC). „Keby to robil iba jeden subjekt, nemalo by to význam,“ vyjadril sa k projektu primátor mesta Miloš Meričko.

Ďalšie investície

Rekonštrukciu chodníkov a zábradlia na nadjazde, ako aj chodníkov na moste cez rieku Laborec hradila SSC zo svojich bežných výdavkov. Celkové náklady predstavujú sumu viac ako 215-tisíc eur.

Ako dodal Meričko, samospráva s rezortom dopravy komunikuje aj v súvislosti s ďalšími pre mesto prioritnými akciami týkajúcimi sa infraštruktúry. Sú nimi výstavba cyklomosta cez rieku Laborec, výstavba priebežného jazdného pruhu pri kruhovom objazde pod nadjazdom a tiež priebežný pruh pri nadjazde v smere zo Sniny.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM