Kultúra

Koncerty, Mikuláš aj tradičné rozsvietenie jedličky: Čo všetko nás čaká v decembri?

Prvý decembrový deň sa začína adventné obdobie a s ním aj množstvo predvianočných akcií. Na čo všetko sa okrem tradičného rozsvietenia jedličky môžu tešiť Humenčania tento rok? Pozrite si náš prehľad...

Ilustračný obrázok k článku Koncerty, Mikuláš aj tradičné rozsvietenie jedličky: Čo všetko nás čaká v decembri?

Počas všetkých adventných nedelí sa budú rozdávať darčeky, predávať punč, čaj aj pirohy. Výťažok z tohto predaja sa použije na podporu viacpočetných rodín v núdzi.

1. 12. Prvú adventnú sviečku zapaľujeme v nedeľu 1. decembra a v tento deň vystúpi na námestí pri Fontáne lásky Spevácky zbor humenských učiteľov. Začiatok je naplánovaný na 15:00. V divadelnej sále Domu kultúry vystúpia o 19:00 Cigánski diabli so svojou hudobno-tanečnou šou.

4. 12. Do výstavnej sieni Domu kultúry si môžete prísť pozrieť sakrálnu tvorbu.

6. 12. Od 17:00 sú v Kultúrnom dome na programe 2 predstavenia pre deti – Mikuláš a bratia v divadelnej sále a Vianočná krajina zázrakov v estrádnej sále. Na 18:00 je naplánované tradičné rozsvietenie jedličky na námestí pred Domom kultúry.

7.12. Zaujímavé predstavenie Ani za milión! s hereckými hviezdami Kamilou Magálovou a Mariánom Geišbergom. V Dome kultúry od 19:00.

8.12. Zapaľujeme druhú adventnú sviečku. Pri Fontáne lásky vystúpia od 15:00 ZUŠ Mierová a folklórna skupina Kamienčanka.

11.12. So začiatkom o 19:00 je v rímskokatolíckom kostole Všetkých svätých naplánovaný adventný koncert.

15.12. Zapálenie 3. adventnej sviece a akcia sa tentoraz presunie na námestie pred kultúrne stredisko. Od 15:00 nás čaká ekumenické posolstvo, Betlehem a vystúpia zbory farností z územia mesta.

19.12. Je pre najmenších pripravená divadelná verzia televíznej relácie Maškrtníček – Vianočné stretnutie s Nany a Krištofom“ a s detskými vianočnými pesničkami Mariána Čekovského. Akcia začína od 17:00.

22.12. A zapá­lenie štvrtej adventnej sviece sa opäť presunie k Fontáne lásky. Od 15:00 bude na programe vystúpenie SZUŠ VIA ARTO.

Foto: ilustračné

Koncerty, Mikuláš aj tradičné rozsvietenie jedličky: Čo všetko nás čaká v decemb
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM