Kultúra

Kompletný prehľad na utorok: V Humennom uvidíme naj cestovateľské filmy sezóny!

Filmový festival o dobrodružstve, divokej prírode, extrémnych športoch a zážitkoch je opäť v Humennom. V miestnom kine na programe už tento utorok.

Ilustračný obrázok k článku Kompletný prehľad na utorok: V Humennom uvidíme naj cestovateľské filmy sezóny!
Zdroj: Dnes24.sk

V Kine Fajn sa v utorok 15. marca uskutoční filmový festival Expedičná kamera. Štartuje o 17:30 a potrvá približne do 22:00. Uvidíte filmy o dobrodružstve, divokej prírode, spoznávaní nových krajín, extrémnych zážitkoch i športoch. Vstupné je 1 euro. Pozrite si kompletný prehľad filmov.

HIMALAYA (vizuál)

Réžia: Berta Tilmantaite, Litva, 2015, 5 min.

Himaláje sú femme fatale, matka i milenka, vznešená a všeobjímajúca. Tá, ktorá sa o vás stará, povzbudzuje, ale aj odmeňuje. Nechá vás ísť, aby potom čakala, keď sa vrátite. Pretože ona vie, že sa vrátite.

SURI (domorodé kmene)

Réžia: Pavol Barabáš, Litva, 2015, 65 min.

„Z tejto krajiny neodídem. Ak nás budú nútiť, bude vojna. Zostanem v tejto dedine, buď živý na zemi, alebo mŕtvi pod ňou," hovorí náčelník obávaného afrického kmeňa Suri.

KARUN (expedícia)

Réžia: Rhys Thwaites-Jones, GB, 2014, 16 min.

Dvaja britskí dobrodruhovia Tom Allen a Leon McCarron sa rozhodnú splaviť iránsku najdlhšiu rieku Karun od prameňa až k miestu, kde sa vlieva do Perzského zálivu. Karun im však ale ukáže, že si odhryzli príliš veľké sústo.

82 VRCHOLOV (alpinizmus)

Réžia: Samuel Gyger, Švajčiarsko, 2015, 49 min.

St. Moritz – Interlaken – Zermatt – Chamonix – Gran Paradico – Masive Écrins. Čo majú tieto miesta spoločné? Všetky majú nadmorskú výšku viac ako 4000 metrov, nachádzajú sa v Alpách a tiež sú súčasťou trasy, ktorú sa dvojica Ueli Steck a Michael Wohllben rozhodla zdolať.

MIZNÚCA DELTA (príroda)

Réžia: Pete McBride, USA 2014, 16 min.

Ústie rieky Colorado bývalo obklopené rastlinami, kedysi mohutný tok už ale viac ako dve dekády nevidel more. Až do roku 2014. Dva štáty sa dohodli, že urobia pokus spojiť jednu zabudnutú rieku s morom

I-VIEW (záchrana v horách)

Réžia: Claudio Rossoni, ITA, 2015, 28 min.

Keby mal alpinizmus toľko mediálnej pozornosti ako futbal, Simone by bol medzinárodná celebrita. Keď mal 41 rokov a zdolal Makalu, rozhodol sa začať novú životnú etapu…

SNEH NA NÍLE (expedícia)

Réžia: Nathan Dappen, Neil Losin, USA, 2013, 20 min.

Na hraniciach Ugandy a Konga v samotnom srdci Afriky sa nachádza pozoruhodné miesto – Mesačné hory. Vrcholky tohto pohoria siahajú do výšky 5000m a sú jedným z mála miest, kde sa nachádzajú rovníkové ľadovce.

TRAVAILEN (bežecký rekord)

Réžia: Dean Lesile, JAR, 2014, 27 min.

Legendárny traverz Dračími horami je jednou z najťažších ciest južnej Afriky, ktorá existuje už od nepamäti. Na jeho prekonanie potrebujete niekoľko dní a vynikajúcu kondičku.

SRDCE KALAHARI (príroda)

Réžia: Martin Šíl, Česká republika, 2015, 18 min.

Stojíte uprostred 53 000 km štvorcových divočiny a nad vami sú tisíce hviezd. Noc okolo Vás je prekvapivo tichá. Hlasy prírody stíchli s posledným lúčom slnka. Ste priamo v srdci čarovnej Kalahari.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM