Tomáš Šuhajda Samospráva

Koľko zarábajú mestskí poslanci v Humennom? Pozreli sme sa na ich odmeny

Majú v rukách moc, robia rozhodnutia, ktoré ovplyvňujú aj naše životy. Zároveň by mali byť predĺženou rukou občanov. Boli sme zvedaví, koľko vlastne taký mestský poslanec v Humennom zarobí na odmenách za túto svoju prácu.

Ilustračný obrázok k článku Koľko zarábajú mestskí poslanci v Humennom? Pozreli sme sa na ich odmeny
Zdroj: Dnes24.sk

Mesačná fixná odmena poslanca sa v Humennom odvíja od výšky platu primátorky, presne je to 3,8% z jej platu. Ak teda primátorka mesta Humenné Jana Vaľová poberá základný, najnižší možný plat – 2 382 eur mesačne, fixná odmena pre poslancov vychádza po našom prepočte orientačne na 90,52 eur.

Poslanci sú fixne odmeňovaní za stretnutia s občanmi, stretnutia poslaneckých klubov, za konzultácie a štúdium materiálov na Mestské zastupiteľstvo (MsZ), prípadne Mestskú radu (MsR) a komisie MsZ, za oboznamovanie sa a zisťovanie problémov mesta či za spoluúčasť na tvorbe materiálov.

Okrem fixnej zložky dostávajú poslanci aj pohyblivú odmenu a to za účasť na MsZ vo výške 47,50 eur. Tí, čo sú aj v mestskej rade, za účasť na MsR ďalších 47,50 eur.

Pohyblivé odmeny sú taktiež za účasť na komisiách MsZ, kde predseda dostane 19 eur a ostatní členovia 14,25 eur. Za prípadnú účasť na zasadnutí rady školy je odmena taktiež 14,25 eur.

Údaje sme čerpali z materiálov uverejnených na stránke magistrátu mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM