Rôzne

Kliknite a nový týždeň máte ako na dlani: PREHĽAD, kam si v Humennom môžete vyraziť

Relaxu nikdy nie je dosť a vyraziť si von na zaujímavú akciu, rozhodne patrí medzi super spôsob oddychu. Prinášame vám preto prehľad možností, kam sa dá v Humennom tento týždeň vyraziť.

Ilustračný obrázok k článku Kliknite a nový týždeň máte ako na dlani: PREHĽAD, kam si v Humennom môžete vyraziť
Zdroj: Dnes24.sk

O poschodie nižšie

Začnime jedným kinovým tipom. V stredu o 19:30 je na programe filmový klub. Premietať sa bude dráma O poschodie nižšie, ktorá získala niekoľko festivalových ocenení a predala sa do viac ako 30 krajín.

Potom, ako bol náhodným svedkom domácej hádky, ktorá skončila vraždou, Pătrascu zisťuje, že je v spore s dvoma najbližšími susedmi: jedným je bizarný vrah. Tým druhým jeho vlastné svedomie…

Hrady a kaštiele Zemplína

Vo štvrtok o 17:00 je vo Vihorlatskej knižnici naplánovaná prezentácia knihy Hrady a kaštiele Zemplína. Predstaví ju jeden z jej autorov – Martin Molnár, historik Zemplínskeho múzea v Michalovciach.

H/AMFO Roberta Spielmanna 2016

K videniu je ešte stále výstava amatérskej fotografie v Humennom. Stačí zájsť do Vihorlatského múzea. Potrvá už len do 29. februára.

Regionálna súťaž a výstava amatérskej fotografie v Humennom, ktorá v záhlaví nesie meno významného humenského fotografa, je pravidelným základným postupovým kolom v oblasti záujmovej umeleckej činnosti. V aktuálnom roku sa ňou otvára 44.ročník. Vystavená kolekcia 92 fotografií od 19 autorov je výberom súťažných prác, ktoré vzišli z hodnotenia odbornou porotou a sú určené na postup do krajského kola v Starej Ľubovni.

Utečenci z Iraku

Taktiež do 29. februára je v humenskom kaštieli pre jeho návštevníkov k dispozícii výstava Antona Friča: Utečenci z Iraku.

Anton Frič je fotograf a humanitárny pracovník, ktorý sa posledné dva roky intenzívne venuje otázke utečencov. Absolvoval niekoľko ciest do Iraku a Sýrie a aktívne sa podieľal na presune 25 irackých kresťanských rodín na Slovensko. Je zapojený aj do ich integrácie ako učiteľ slovenčiny. Pracuje na dokumentárnom projekte mapujúcom prvý rok života irackých kresťanov na Slovensku.

Power of colour

Zabudnúť nemožno ani na výstavu Róberta Šveca, za ktorou môžete vyraziť do výstavnej sieni Kultúrneho domu. Vychutnať si tam môžete fotografie zachytávajúce krásu a farebnosť prírody, predovšetkým kvetov.

Lída Baarová

Ak ste doteraz nestihli túto životopisnú drámu z českej filmovej dielne, budete to môcť napraviť cez víkend. Lídu Baarovú bude Kino Fajn dávať v sobotu aj v nedeľu, vždy o 17:00.

Milovala diabla. Je to zločin? Jeden z najväčších príbehov lásky 20-teho storočia o kontroverznom vzťahu legendárnej českej herečky Lídy Baarovej s ministrom propagandy Tretej ríše Josephom Goebbelsom. Skutočný príbeh o sláve a páde, láske a zrade, vine a treste vo vyhrotenom období. Mladá česká herečka Lída Baarová, doma už slávna, je v roku 1934 po prvý raz pozvaná do filmových ateliérov Babelsberg v Berlíne, považovaných za európsky Hollywood. Točí sa tam Barcarole, budúci blockbuster. Po začiatočných problémoch so zlou nemeckou výslovnosťou však v roli exotickej krásky nakoniec okúzli celý štáb a po premiére aj davy fanúšikov v celom Nemecku. Noviny ju vynesú na titulné strany ako jednu z najkrajších žien Európy.

Basketbal: Humenné – Rožňava

Na záver jeden tip pre športových nadšencov. V sobotu sa v športovej hale odohrá duel prvej basketbalovej ligy mužov medzi domácim 1.BK Humenné a súperom z Rožňavy. Začiatočný hvizd rozhodcu je naplánovaný na 15:00.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM