Rôzne

Kino Fajn je od pondelka mimo prevádzky: Dôvod však mnohých jeho návštevníkov poteší!

Na prvý pohľad možno nepotešujúca správa pre filmových nadšencov, v skutočnosti však mnohých návštevníkov humenského kina určite poteší!

Ilustračný obrázok k článku Kino Fajn je od pondelka mimo prevádzky: Dôvod však mnohých jeho návštevníkov poteší!
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské kultúrne stredisko v Humennom informovalo, že od 24. novembra nebude v prevádzke kino Fajn. Dôvod? Rekonštrukcia divadelnej sály. Podľa našich zistení ide konkrétne o plánovanú rekonštrukciu sedadiel. Súčasné stoličky boli nainštalované ešte v roku 1977.

V júni schválili mestskí poslanci prípravu a realizáciu verejného obstarávania na rekonštrukciu sedadiel v divadelnej sále. „Sklápacie stoličky sú značne opotrebované. Nezodpovedajú bezpečnostným ani hygienickým predpisom. Sedadlá udržiavajú zamestnanci Mestského kultúrneho strediska v prevádzkyschopnom stave na hrane bezpečnostných požiadaviek. Drevené časti sedadiel sú spráchnivelé a nestabilné. Na základe opotrebovanosti môže dôjsť k úrazu návštevníkov, čo môže mať za následok vážnu ujmu na zdraví,“ bolo uvedené v dôvodovej správe pri schvaľovaní tejto investície.

Do kina, ktoré sa premieta v divadelnej sále kultúrneho strediska, sa nie tak dávno investovalo 147-tisíc eur, napriek tomu niektorí návštevníci z neho odchádzajú nespokojní. A to aj v prípadoch, keď sú s filmom naopak maximálne spokojní. Dôvodom je nepohodlné sedenie, ktoré je pre niektorých veľkým utrpením.

Dátum opätovného uvedenie kina do prevádzky kultúrne stredisko zatiaľ neuvádza. „O spustení premietania v kine Fajn budeme včas informovať.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM