Tomáš Šuhajda Samospráva

Kedy bude podchod znova otvorený? Mesto chce rekonštrukciu ukončiť ešte v tomto roku...

Podchod pri železničnej a autobusovej stanici v Humennom, ktorý spája Staničnú a Chemlonskú ulicu, je v súčasnosti pre jeho havarijný stav už niekoľko týždňov uzavretý. V nasledujúcich mesiacoch prejde rozsiahlou rekonštrukciou.

Ilustračný obrázok k článku Kedy bude podchod znova otvorený? Mesto chce rekonštrukciu ukončiť ešte v tomto roku...
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Podchod je dôležitá spojovacia tepna smerujúca k humenským športoviskám, priemyselnému parku Chemes i miestnemu zdravotníckemu stredisku.

Zástupca humenskej primátorky Andrej Semanco informoval, že spomínaná podzemná stavba je vo vlastníctve miestnej samosprávy, ktorá ju plánuje zrekonštruovať ešte v tomto roku. Stavebný projekt odštartoval v týchto dňoch po predošlom posudku statika sanáciou podchodu.

Praskliny

Podľa vyjadrení statika došlo v blízkosti podchodu vplyvom podzemnej vody k zmene geologických podmienok, čo spôsobilo pokles jeho podložia. Pre množstvo viditeľných prasklín sa v týchto dňoch vnútorné steny podchodu spevňujú po predošlých vrtoch oceľovými tyčami a špeciálnou betónovou zmesou. „Tieto práce by mali pokračovať približne do 15. júla, injektáže sa totiž realizujú vo väčšom počte,“ ozrejmil Semanco.

Ako ďalej uviedol, rekonštrukcia podchodu odštartuje hneď po ukončení jeho sanácie, a to pravdepodobne na prelome júla a augusta. Obsahom projektu bude následne úprava spevnených plôch pri oboch vstupoch do podzemia.

Vnútorné časti podchodu pokryje podľa Semancových slov špeciálny obkladový materiál, ktorý je v prípade potreby možné jednoducho ošetriť od nečistôt či grafitov.

Podzemný priechod pre peších bude po ukončení jeho obnovy disponovať novým osvetlením a kamerovým systémom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM