Tomáš Šuhajda Samospráva

Jozef Seman: Prečo som sa rozhodol kandidovať na primátora Humenného!

Aj keď sa v súvislosti s kandidátmi na post primátora mesta Humenné v novembrových komunálnych voľbách spomínajú viaceré mená, v skutočnosti nám svoju kandidatúru potvrdili zatiaľ len dvaja.

Ilustračný obrázok k článku Jozef Seman: Prečo som sa rozhodol kandidovať na primátora Humenného!
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z nich je mestský poslanec Michal Babin, ktorý však v tomto období o svojej kandidatúre ešte bližšie hovoriť nechce a na otázku, prečo sa rozhodol kandidovať, odvetil zatiaľ len stručne, že chce reprezentovať čestných ľudí.

Naopak, Jozef Seman sa ako nezávislý kandidát na post primátora verejne prezentuje už dlhšiu dobu. Pre väčšinu ľudí známy ako bývalý krajský policajný riaditeľ, dnes už na výsluhovom dôchodku. Prečo sa rozhodol kandidovať?

„V súčasnosti je mestský úrad potrebné odpolitizovať a vrátiť mu nezávislosť,“ povedal na úvod pre Humenné24 Jozef Seman, ktorý chce podľa vlastných slov vtiahnuť obyvateľov do riadenia mesta cez verejné zhromaždenia, mestské referendá aj prostredníctvom internetu.

Načrtol tiež niektoré body zo svojho programu. „Chcem sa venovať hlavne infraštruktúre, nezamestnanosti, cyklotrasám, tepelným rozvodom…,“ vymenováva Seman, podľa ktorého slov sa mesto musí začať viac venovať miestnym podnikateľom a firmám a vtiahnuť ich do rozvoja mesta.

Ako ďalej uviedol, v súčasnosti tiež pracuje na vytvorení jednotnej koncepcie financovania športu pre mladých aj dospelých, ktorá bude spravodlivá pre všetky druhy športu. Svoje vízie má aj v oblasti kultúry a turizmu, ktoré chce zverejniť vo volebnom programe.

Zdôraznil, že čo sa týka volebného programu, podľa neho by sa chcel v prípade zvolenia riadiť počas celého volebného obdobia.

„Za predpokladu, že by som sa stal primátorom, zo svojho príjmu počas celého funkčného obdobia poskytnem sumu vo výške minimálnej mzdy ľuďom a zariadeniam v meste, ktorí to potrebujú,“ poznamenal Jozef Seman.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM