Krimi

Jozef (33) sa dostal do pozornosti humenskej polície: Toľkoto eur ako otec dlhuje na výživnom!

Jozef (33) sa dostal do pozornosti humenskej polície, podľa ktorej dlhuje na výživnom mastnú sumu. Vyšetrovateľ voči nemu už aj vzniesol nepríjemné obvinenie.

Ilustračný obrázok k článku Jozef (33) sa dostal do pozornosti humenskej polície: Toľkoto eur ako otec dlhuje na výživnom!
Zdroj: TASR

Vyšetrovateľ v Humennom začal trestné stíhanie pre prečin zanedbania povinnej výživy, z ktorého následne obvinil Jozefa (33) z Prešova.

„Bolo preukázané, že v období od januára roku 2013 až doposiaľ, si Jozef vôbec neplnil svoju vyživovaciu povinnosť, ktorá mu vyplýva priamo zo zákona o rodine ako aj zo súdneho rozhodnutia,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Migaľová.

Muž bol podľa hovorkyne súdom zaviazaný prispievať na výživu dvoch malých detí sumou 50 eur mesačne na každé z nich. „Nezodpovedný otec doposiaľ dlhuje na výživnom sumu vo výške najmenej 2 700 eur,“ povedala Jana Migaľová.

Migaľová doplnila, že Jozef bol už v roku 2011 trestným rozkazom odsúdený pre prečin zanedbania povinnej výživy na trest odňatia slobody v trvaní dvanástich mesiacov. „Obvinený muž je momentálne stíhaný na slobode, no v prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,“ zakončila Migaľová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM