Tomáš Šuhajda Rôzne

Jej e-maily počítajú na desiatky. Na problémy v meste upozorňuje neznáma Gabika

Aká Gabika? Nevieme. A nevie to ani vedenie mesta, ktoré je adresátom jej e-mailov. Neznáma žena, ktorá usilovne informuje radnicu o problémoch, na ktoré v Humennom natrafí :).

Ilustračný obrázok k článku Jej e-maily počítajú na desiatky. Na problémy v meste upozorňuje neznáma Gabika
Zdroj: TASR

Mestský poslanec Dušan Sukovský (SMER-SD) prišiel na poslednom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Humennom s nasledovným návrhom. Vytvoriť dve horúce linky respektíve e-mailové adresy a to… Jednu pre podnikateľov, kde by mohli adresovať mestu svoje pripomienky ale i návrhy, ako by sa im podnikalo lepšie. Druhú pre občanov a zacielenú najmä na Technické služby. Teda adresa, na ktorú by ľudia písali najpálčivejšie problémy svojho najbližšieho okolia.

„Všetky e-mailové schránky sú zverejnené. Pravidelne dostávame e-maily od ľudí, čo potrebujú. Podnikatelia takisto môžu písať aj primátorke… Všetky adresy sú zverejnené na webe mesta, nebudeme zakladať nové,“ reagovala na poslancov návrh primátorka mesta Jana Vaľová (SMER-SD).

A pridala aj jednu perličku. „Pravidelne nám píše anonym Gabika. Kde nesvieti svetlo a podobne. Keby som vám to ukázala, je to asi 50 e-mailov,“ povedala Vaľová s tým, že si to váži a jej správy necháva Technickým službám preverovať.

Vaľová ale ďalej poukázala aj na veľké množstvo anonymných no nekonštruktívnych e-mailov. „Aj keď Gabike to tolerujeme, pri ostatných nebudem tolerovať, ak niekto nenapíše adresu a telefónne číslo,“ uviedla primátorka. Vysvetlila, že niektoré e-maily sú neurčité a pri overovaní problému občanovi spätne volajú.

„Teraz nie že všetci budú písať že Gabika a na druhý deň to bude 15 Gabík,“ doplnila Vaľová s úsmevom k tejto téme.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM