Tomáš Šuhajda Futbal

Jeden skúsený, druhý talent: Dvaja odchovanci humenského futbalu podpísali v Česku

Skúsený odchovanec humenského futbalu Marián Čišovský (34) predĺžil svoju zmluvu s českým tímom Viktoriou Plzeň. V Česku podpísal však aj ďalší, o 14 rokov mladší Humenčan, talentovaný Róbert Kovaľ (20).

Ilustračný obrázok k článku Jeden skúsený, druhý talent: Dvaja odchovanci humenského futbalu podpísali v Česku
Zdroj: TASR

Ten sa stal novou posilou českého klubu Dukla Praha. Tento týždeň podpísal zmluvu na 3,5 roka, informovala oficiálna stránka účastníka Gambrinus ligy.

„Róbert je talentovaný hráč ročníka 1994, ktorý absolvoval s prvým tímom celú prípravu. Výkonmi v zápasoch presvedčil o svojom hráčskom potenciáli a preto sme radi, že sa podarilo prísť k zhode s jeho materským klubom MFK Zemplín Michalovce a Róbert sa stal kmeňovým hráčom Dukly Praha,“ uviedol športový riaditeľ Dukly Günter Bittengel.

Dvadsaťročný Kovaľ, ktorý bol aj členom slovenských mládežníckych reprezentácií, je odchovancom HFC Humenné, do Michaloviec prestúpil v poslednom ročníku ZŠ, aby mohol následne hrať prvú dorasteneckú ligu.

Nestarnúci Čišovský oporou Plzne

Reprezentant Marián Čišovský predĺžil zmluvu s jeho českým zamestnávateľom Viktoriou Plzeň. Podľa informácie na oficiálnom webe „Viktorky“ skúsený obranca podpísal do júna 2016.

Najúspešnejší hráč z humenskej futbalovej liahne je hráčom „Viktorky“ od roku 2011. „V Plzni som úplne spokojný. Dávame si len tie najvyššie ciele a dosahujeme dobré výsledky. Štadión je pravidelne vypredaný, ľudia futbalom žijú. Je tu spokojná aj rodina. Je tu skvelá atmosféra a celkovo sa tu cítim šťastný," povedal Čišovský.

Jeden skúsený, druhý talent: Dvaja odchovanci humenského futbalu podpísali v Čes
2
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM