Rôzne

Je tesne pred dokončením: Pozrite si, ako po obnove vyzerá park na Ulici osloboditeľov

Revitalizácia parku na Ulici osloboditeľov v Humennom vytiahla z mestskej kasy sumu takmer 174 tisíc eur. Ako to vyzerá na mieste v jej finále?

Ilustračný obrázok k článku Je tesne pred dokončením: Pozrite si, ako po obnove vyzerá park na Ulici osloboditeľov
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

V stredu 15. mája sa uskutočnil v Humennom kontrolný deň mestských zrealizovaných investičných akcií, vrátane revitalizácie parku na Ulici osloboditeľov. V rámci nej sa zrekonštruovala plocha parku v celkovej výmere 3 800 metrov štvorcových. Z toho predstavuje verejná zeleň, ktorá sa tiež revitalizovala, 2 465 metrov štvorcových.

„Na základe doterajšieho zhodnotenia stavu zelene sa pristúpilo k jej revitalizácii na danej lokalite so zameraním na ekologické princípy a moderné trendy krajinnej architektúry a zaistenia bezpečnosti návštevníkov parku. Aj preto bola starostlivosť o zeleň vypracovaná v rámci špeciálneho dokumentu, ktorý bol súčasťou projektovej dokumentácie samotného parku,“ uviedla Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Záhradní architekti podľa jej slov vypracovali projektový plán, ktorý zahŕňal realizáciu extenzívnej výsadby trvaliek a okrasných tráv s pôsobnosťou počas všetkých ročných období v 3 centrálnych záhonoch, ktoré vítajú návštevníkov parku z každej strany strany (cibuľoviny sa v tomto prípade budú sadiť až v jeseni), výsadbu 24 kusov nových stromov a kríkov, ktoré nahradia 13 kusov poškodených drevín, výsev parkového trávnika a centrálny kvetinový záhon v strede parku.

„Revitalizačné práce v parku zabezpečili aj nové osvetlenie, a to 9 kusov líniových svietidiel, 21 kusov verejného osvetlenia na stožiaroch, 5 kusov bodových svietidiel nad terénom a 1 bodové svetlo umiestnené v dlažbe. Okrem toho tu pribudlo 15 kusov kovových lavičiek, 9 kusov betónových lavičiek, jeden stojan na bicykle a 5 odpadkových košov a 5 košov na psie exkrementy,“ uviedla ďalej Dochánová.

Doplnila, že aktuálne dokončovacie práce spočívajú vo výsadbe jednotlivých druhov kvetín a príprave kamerového systému.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

FOTO: Revitalizácia Parku na Ulici osloboditeľov v Humennom je vo finále
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM