Rôzne

Je sa na čo tešiť: TOP augustové akcie v Humennom a okolí, na ktorých netreba chýbať

O pár dní je tu už august. A tešiť sa dá na rôzne zaujímavé podujatia v Humennom a okolí. Naša redakcia z nich zostavila výber tých, ktoré sú podľa nás naj.

Ilustračný obrázok k článku Je sa na čo tešiť: TOP augustové akcie v Humennom a okolí, na ktorých netreba chýbať
Foto: Erik Bojničan

Suzi Quatro

Náš výber začíname na Sninských rybníkoch, kde sa už 1. augusta predstaví legendárna diva Suzi Quatro. Pripojí sa tak k oslavám 700. výročia Sniny a zároveň odohrá otvárací koncert festivalu Rock pod kameňom, ktorý netreba zvlášť milovníkom tvrdšej muziky predstavovať a ktorý odštartuje deň na to. Tešiť sa môžete na hity ako Can the Can, 48 Crash, If You Can´t Give Me Love či She's In Love With You. A na pódiu v ten večer okrem nej zavíta aj Petr Kolář či revival zoskupenie Kiss Moravian Girls.

28. Humenský jarmok

V dňoch 3. až 5. augusta sa v Humennom uskutoční 28. Humenský jarmok. Námestie a okolie obsadia stánky s najrôznejšími tovarmi a občerstvením a chýbať nebude ani kultúrny program. Predstaví sa tu skupina Fuera Fondo, Jožko Jožka, Mária Mačošková či folklórny súbor Vargovčan. Okrem toho sa bude na Námestí slobody raziť jarmočný žetón. Viac info k jarmoku nájdete tu.

Pid Dubrovou

6. augusta sa v obci Zubné uskutočnia 24. Regionálne folklórne slávnosti Pid Dubrovou. Odštartuje ich slávnostná svätá liturgia, nasledovať bude futbalový zápas a potom slávnostné otvorenie. Návštevníkom podujatia sa predstavia Dievčenská spevácka skupina Dubrova, Adriána Pažurová, Miloš Bálint, Michaela Vasilenková a Daniela Banduričová – všetci zo Zubného. Ďalej vystúpia ZUŠ Snina, FS Borievka, Spevácka skupina Ostrošky, FsK Papinčan, Cimbalová hudba Primáš, FsK Heligonka z Kamenice nad Cirochou aj Zespól Prymaki z Poľska. Večer bude podujatie pokračovať ľudovou veselicou, prítomných budú zabávať skupiny Rolland z Čirča a Esta Zubné.

Miss Domaša

Aj keď sme dnes už mali poznať novú kráľovnú krásy na Domaši, počasie bolo proti. Náhradný termín známeho podujatia je stanovený na 18. a 19. augusta. V pozmenenom hudobnom programe diváci neuvidia Davida Kollera a to pre kolíziu termínov, ale príde kapela Gladiator, Michaella, Lukáš Adamec a tiež aj Celeste Buckingham. A z pôvodnej zostavy účinkujúcich ostávajú Beáta Dubasová, Marián Čekovský, Igor Kmeťo ml. i Traky. Finále budú moderovať Ľuboš Sarnovský a Michal Hudák. Viac info tu!

Radvanské slávnosti

19. augusta sa v obci Radvaň nad Laborcom uskutočnia 20. Radvanské slávnosti.

A organizátori pripravili pre návštevníkov mimoriadne bohatý a atraktívny program. Na severovýchod Slovenska zavítajú aj Peter Marcin a Zuzana Tlučková či skupiny Vidiek a Kandráčovci.

Okrem nich sa na akcii predstavia FS Šarišan, Primáš, Trio Svitkových z Prešova, Voľanka, Miroslav Soták, Peter Janitor z Prešova, ZŠ s MŠ Michala Sopiru Radvaň nad Laborcom, Bosorčatá – FS Chemloňáčik, Lelija, skupiny Dukát, Kyčara či Veselá trojka zo Sniny. Tanečnú zábavu odohrá skupina Sonex.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM