Rôzne

Je existencia týchto škôl v okrese ohrozená? Ministerstvo: Ide o zavádzajúcu informáciu!

V stredu boli medializované informácie o zozname škôl, ktoré už štát nebude dotovať, a teda by mali zaniknúť. Keďže sme na zozname našli aj školy z nášho okresu, požiadali sme ministerstvo školstva o stanovisko.

Ilustračný obrázok k článku Je existencia týchto škôl v okrese ohrozená? Ministerstvo: Ide o zavádzajúcu informáciu!
Foto: Eva Viestová

Na zozname sa spolu s ďalšími školami ocitli aj napríklad školy v obciach Vyšný Hrušov či Turcovce.

Keďže sa na zozname „odpísaných“ škôl ocitli aj tie z nášho okresu, požiadali sme ministerstvo školstva o stanovisko. Podľa ich hovorcu ide o zavádzajúce a poplašné informácie.

Reakcia ministerstva

„Hrubo zavádzajúce je tvrdenie, že zverejnený zoznam predstavuje zriaďovateľov, ktorých školy sú určené na zrušenie,“ píše sa v reakcii. Ministerstvo školstva s uvedenými zriaďovateľmi rokuje o možnostiach zefektívniť a racionalizovať prevádzku škôl. Zrušenie školy je podľa ministerstva len jednou z viacerých možností a navrhuje sa len malému počtu zriaďovateľov.

„Rozhodnutie o zrušení školy je v každom prípade výhradne v kompetencii zriaďovateľov. Navyše rokovania sú stále otvorené a preto je zarážajúce, že sa v médiách prezentuje tento zoznam ako „školy na odstrel“. Toto tvrdenie je v rozpore s reálnym stavom,“ dodáva ministerstvo.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM