Rôzne

Jarné upratovanie v Humennom už onedlho: Užitočné informácie, ktoré sa vám môžu zísť

V Humennom odštartuje o niekoľko dní tradičné jarné upratovanie. Jeho materiálno-technické zabezpečenie budú mať na starosti opätovne Technické služby (TS) mesta.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie v Humennom už onedlho: Užitočné informácie, ktoré sa vám môžu zísť
Zdroj: Dnes24.sk

Od 11. do 31. marca sa budú v jednotlivých humenských lokalitách upratovať verejné priestranstvá, námestia, parky a plochy pred bytovými a rodinnými domami. Pôjde zároveň o odstraňovanie čiernych skládok, čistenie komunikácií a mestského cintorína.

„Biologicky rozložiteľný odpad, ako je vyhrabaná tráva, lístie a konáre zo záhrad, môžu obyvatelia mesta dovážať do areálu TS na Sninskej ulici v pracovných dňoch od 6. do 14. hodiny,“ informovalo mesto.

Obyvatelia sa smú biologického odpadu zbavovať aj jeho umiestnením napríklad pri kontajneroch, odkiaľ ho TS odvezú. Radnica však pripomína verejnosti, aby konáre, lístie, vyhrabanú trávu, nebezpečný a stavebný odpad nevkladala do veľkoobjemových kontajnerov. Môžu do nich umiestňovať iba tuhý komunálny odpad.

Do areálu na Sninskej ulici môžu prinášať Humenčania aj akumulátory, batérie, odpadové oleje z motorových vozidiel a vyradených elektronických zariadení. V prípade otázok je im k dispozícii telefonická linka TS s číslom 0577754356.

Technické služby mesta vyčlenili na jarné upratovanie okrem veľkoobjemových kontajnerov viacero kusov techniky. Konkrétne pôjde o dva traktory na zber vyhrabaného lístia, trávy a konárov, jedno vozidlo bude zvážať z mesta naplnené kontajnery a multikára drobný odpad.

Harmonogram rozmiestnenia kontajnerov nájdete tu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM