Rôzne

Jarné upratovanie v Humennom? O tomto by ste mali vedieť

Jarné upratovanie v Humennom je v plnom prúde. A to jeho prvá etapa. Prečítajte si užitočné informácie, ktoré sa vám celkom určite môžu zísť.

Ilustračný obrázok k článku Jarné upratovanie v Humennom? O tomto by ste mali vedieť
Zdroj: Dnes24.sk

Jarné upratovanie v roku 2016 odštartovalo už 11. marca. Je rozdelené do dvoch etáp. Jeho materiálno-technické zabezpečenie majú ako vždy na starosti Technické služby (TS) mesta.

Prvá etapa potrvá do 8. apríla. V tomto termíne sú na jednotlivé ulice v meste pristavované veľkokapacitné kontajnery podľa vopred stanoveného harmonogramu. Môžete sa tak zbaviť nepotrebných vecí.

Biologicky rozložiteľný odpad (vyhrabaná tráva, lístie, konáre, iný biologicky rozložiteľný odpad zo záhrad) môžu občania doviezť v pracovných dňoch od 6:00 do 14:00 do areálu TS na Sninskej ulici.

Taktiež je na toto miesto možné doviezť aj nebezpečné odpady ako akumulátory, batérie, odpadové oleje z motorových vozidiel a vyradených elektronických zariadení. V prípade otázok je k dispozícii telefonická linka TS, číslo 0577754356.

Druhá etapa je na programe od 8. do 15. apríla. Pozostávať bude zo zorganizovaných brigád občanov a predsedov spoločenstiev vlastníkov bytov na jednotlivých sídliskách v meste. 15. aprílom končí jarné upratovanie v Humennom.

Technické služby sa prostredníctvom svojich stálych zamestnancov na to určených, ale i pracovníkov na vykonávanie aktivačných činností postarajú o čistotu verejných priestranstiev (námestie, parky, komunikácie a chodníky v správe mesta…).

Každý pracovný deň sa ručne zbierajú drobné papiere a nečistoty z verejných priestranstiev na jednotlivých sídliskách, to znamená, že každý deň je vyzbierané jedno celé sídlisko.

Do skončenia jarného upratovania majú TS v pláne zlikvidovať aj čierne skládky z verejných priestranstiev mes­ta.

Prehľad informácií týkajúcich sa jarného upratovania je spracovaný na základe informácií, ktoré pre spravodajský portál Humenné 24 poskytol Mestský úrad v Humennom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM