Rôzne

Jarné prázdniny v Humennom? Pre deti je pripravený takýto festival

Na prelome februára a marca čakajú na školákov v Prešovskom kraji jarné prázdniny. A aj toto môžu zažiť v meste mladučkí Humenčania...

Ilustračný obrázok k článku Jarné prázdniny v Humennom? Pre deti je pripravený takýto festival
Zdroj: Dnes24.sk

Týždeň, na ktorý sa teší každý školopovinný. Jarné prázdniny sú v Prešovskom kraji na programe od 26. februára do 2. marca. V Humennom budú môcť deti zažiť Jarný prázdninový festival, pod organizačnou taktovkou miestneho Mestského kultúrneho strediska. Pozrite si, z akých podujatí bude pozostávať.

27. február o 10:00 hod.

V Kine Fajn premietnu animovanú rozprávku Malý princ. Tu je popis: Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, prichádza prvá celovečerná adaptácia slávneho diela o priateľstve, láske a skutočnom šťastí. Ústrednou postavou je malé dievčatko, ktoré sa jeho mamička snaží pripraviť na skutočný svet dospelých. Jej plány naruší trochu excentrický, ale dobrosrdečný sused, letec, ktorý dievčatku predstaví neobyčajný svet, ktorý mu pred dávnou dobou predstavil Malý princ. Vo svete, kde je všetko možné, začne pre malé dievčatko kúzelná cesta vo vnútri vlastnej predstavivosti, na ktorej znovuobjaví svoje detstvo a zistí, že skutočne môžeme vidieť len srdcom.

28. február o 10:00 hod.

V rámci festivalu sa v tento deň uskutoční podujatie s názvom Veľkonočné vajíčko. A foyer Domu kultúry privíta šikovné deti, ktoré si budú chcieť pripraviť kraslice podľa svojich predstáv.

1. marec o 10:00 hod.

Opäť sa k slovu dostáva kino a tentoraz budú dávať animovaný film s názvom Ferdinand. Preštudujte si popis: Nina a Ferdinand sú najväčší kamaráti pod španielskym slnkom. To by nebolo až také zvláštne, keby Nina nebola malé dievčatko a Ferdinand veľký býk. A to poriadne veľký býk. Narodil sa síce ako malé, roztomilé teliatko, ale časom podrástol o poriadny kus nielen do výšky, ale aj do dĺžky a šírky. Ľudia, ktorí ho nepoznajú si môžu myslieť, že je to nebezpečné, zúrivé monštrum, lenže Ferdinand je našťastie ten najroztomilejší a najposlušnejší párnokopytník na svete, ktorý nadovšetko miluje kvetinky a nikdy by neublížil ani muche. Bohužiaľ zároveň je tiež nešikovným polepetkom, ktorý občas dokáže spôsobiť poriadnu katastrofu aj vďaka svojim rozmerom.

2. marec o 10:00 – 12:00 hod.

Poslednú časť Jarného prázdninového festivalu predstavuje Detská párty s ujom Ľubom. Tá sa uskutoční v estrádnej sále Domu kultúry s rovnakým časom začiatku, ako všetky ostatné podujatia festivalu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM