Tomáš Šuhajda Rôzne

Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Humenné! FOTO

Zima čochvíľa uvoľní miesto jari a tá láka ľudí do prírody. Humenčania si veru majú z čoho vyberať, veď okolie nášho mesta je plné krás. Kochať sa z neďalekých kopcov môžete aj priamo naším mestom. Odkiaľ sú podľa našej redakcie výhľady najkrajšie?

Ilustračný obrázok k článku Iba trochu námahy a vaše oči zažijú potešenie: 5 miest, z ktorých je radosť kochať sa pohľadom na Humenné! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Ak chcete niečo spraviť pre svoje telo, po zime vždy dobre padne, vybrať sa niekam do prírody. A pokiaľ by ste radi tento výlet spojili aj s pozorovaním nášho mesta, ktoré je z niektorých okolitých kopcov či kopčekov vskutku očarujúce, vybrali sme pre vás päť tipov.

Začnime tým najjednoduchším, najrýchlejším. Prechádzka ulicami mesta. Vyjdete hore na samý koniec Majakovského ulice. Hovorovo aj ku vysielaču alebo ponad cintorín. Humenné máte ako na dlani.

Radi by ste niekde ďalej a do prírody? Po vyjdení na Jasenovský ale aj Brekovský hrad sú k videniu okrem hradných zrúcanín takisto aj skvelé pohľady na naše mesto. Ťažko si vybrať, ktorý je krajší.

A teraz z inej strany. Za Kudlovcami sa nachádza Holá hora. Z takto nazývaného kopca, v blízkosti ktorého sa nachádza legendou opradené tajuplné miesto – grófkin hrob, je úžasný pohľad na mesto a to v ktoromkoľvek ročnom období.

Našu päticu tipov uzatvára kopec Velká alebo tunajšími obyvateľmi nazývaný skôr Veliká. Je to kopec nad Lackovcami, pričom okrem nich si môžete vychutnať aj pohľad na Humenné.

Pozrite si fotogalériu!

Očarujúce pohľady na naše mesto: Ktorý je ten naj?
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM