Volejbal

Humenskí volejbalisti vydreli víťazstvá vo Svidníku a na palubovkách súpera sú stále neporazení

Volejbalisti ŠK Gymnázium Humenné vycestovali v poslednú novembrovú sobotu do neďalekého Svidníka.

Ilustračný obrázok k článku Humenskí volejbalisti vydreli víťazstvá vo Svidníku a na palubovkách súpera sú stále neporazení
7
Galéria
Zdroj: ŠK Gymnázium Humenné

Už pred zápasom avizoval tréner Ľ. Selecký improvizáciu v zostave, keďže na pozícii blokára neboli k dispozícii hráči, na ktorých sa mohol spoľahnúť v predchádzajúcich zápasoch.

Našťastie sa s tým Humenčania popasovali a priviezli si dve vydreté víťazstvá a plný počet bodov do tabuľky.

Prvý zápas

Na prvý zápas nastúpili v najsilnejšom zložení, z čoho profitovali hneď od úvodu stretnutia. Zodpovedným prístupom nič nenechali na náhodu a vyhrali prvý set v pomere 25:20. Po relatívne ľahkom priebehu nedokázali Humenčania zopakovať výkon z prvého setu, v koncovke sa šťastena usmiala na svidnícku stranu a „začínalo sa“ odznova. Na humenskej strane bolo cítiť neistotu, hráči Svidníka chceli zopakovať priebeh víťazného setu ale vďaka skúsenostiam na humenskej strane preklopili misku váh na svoju stranu a tešili sa z víťazstva opäť 25:20. Štvrtý set bol v znamení trpezlivej hry na oboch stranách, nikomu sa nepodarilo vybudovať si väčší náskok a tak set sa musel rozhodnúť v koncovke. Humenčania vyhrali 28:26 a celý zápas 3:1 na sety.

Druhý zápas

Do druhého stretnutia, posilnení výhrou z prvého zápasu, si išli hráči ŠK Gymnázium Humenné opäť po víťazstvo. V čiastočne pozmenenej zostave opäť triumfovali v prvom sete najtesnejším možným skóre 25:23. Ako cez kopirák sa odohral druhý set, kedy sa stav stretnutia vyrovnal na 1:1 na sety. Tretí a štvrtý set rozhodovali detaily. Vďaka koncentrovanému výkonu a taktickým striedaniam trénera Ľ. Seleckého si koncovky Humenčania postrážili a po setoch 25:23 a 25:20 si pripísali ďalšie tri body do tabuľky, ktoré znamenajú zotrvania na prvej priečke tabuľky 1. ligy mužov.

Zhrnutie

1. liga muži – Východ 8.kolo:

TJ Slávia Svidník – ŠK Gymnázium Humenné 1:3 (-20, 23, –20, –26) a 1:3 (-23, 18, –23, –20).

Zostava ŠK: Š. Krajník, M. Kopka, O. Blicha, P. Šompľak, Ľ. Bajcura, M. Kuraš, R. Boldy, M. Roháč, M. Faltin, M. Ivančo, D. Fereta, P. Bobaľa

Najbližšie stretnutia odohrajú humenskí volejbalisti proti súperovi spod Tatier na jeho palubovke a to v sobotu 7.12. 2019.

Pozápasové reakcie

Róbert Boldy, libero ŠK Gymnázium Humenné: Do prvého zápasu sme nevstúpili dobre, nevedel som dobre prihrať, čiže sa nám ťažko útočilo. Po paru loptách sa to zmenilo, rozbehli sme sa a stav sme otočili vo svoj prospech – vyhrali sme prvý set. Zbytok zápasu mal z môjho pohľadu divoký priebeh. Často sme vyhrávali o 3 až 8 bodov, ale našimi chybami a ukážkovou bojovnosťou zo strany Svidníka sme o náskok vždy prišli. V každej koncovke setu sme boli pod tlakom, no našťastie sme si zápas nejako vybúchali.

V druhom zápase sme zasa dobre prihrávali, ale nedarilo sa nám z toho ťažiť. Na druhej strane sme mali perfektné bloky, ktoré nám možno aj vyhrali zápas. Mám pocit, že v každom zápase sme lepší ako náš súper, ale veľkým množstvom chýb si to vždy komplikujeme. Musíme ich eliminovať a bude to lepšie.

Oleg Blicha, blokár / smečiar ŠK Gymnázium Humenné: Dnes sme do Svidníka vycestovali s jasným cieľom, ktorý sa nám podarilo splniť. Víťazstvá i body sme si postrážili. V prvom zápase sme hrali kvalitný volejbal, no nevyhli sme sa i našim chybám v útoku alebo na podaní. Súper to využil a získal pre seba jeden set. Povedali sme si však, čo musíme v našej hre zlepšiť, hlavne nekaziť servis. Zápas sme tak dohrali do víťazného konca.

V druhom zápase sme pozmenili zostavu. Od začiatku zápasu sme na palubovke boli lepším tímom. Ale opäť po hlúpych chybách sme dovolili Svidníku sa bodovo k nám priblížiť a ešte zdramatizovať set i zápas. Svidník nás dokázal vynikajúco brániť. V zápase sme mali i ťažké momenty, keď sme nevedeli zložiť loptu na palubovku. Lenže ako tím sme sa s tým v zápase dokázali popasovať a vyhrali sme.

Informácie poskytol ŠK Gymnázium Humenné.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Humenného a okolia.

TJ Slávia Svidník vs. ŠK Gymnázium Humenné
7
Galéria
Zdroj: ŠK Gymnázium Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM