Tomáš Šuhajda Hokej

Humenskí hokejisti a ich suverenita v základnej časti: Aké sú šance na celkové víťazstvo?

Hráči MHK Humenné majú za sebou 14 zápasov v základnej časti, zaknihovali 14 výhier, z toho len jednu až po predĺžení. Vsietili neuveriteľných 129 gólov, čo je v priemere viac ako 9 gólov za zápas. V poslednom súboji rozdrvili Lučenec 22:1...

Ilustračný obrázok k článku Humenskí hokejisti a ich suverenita v základnej časti: Aké sú šance na celkové víťazstvo?
Zdroj: Dnes24.sk

Aj túto sezónu má humenský klub tie najvyššie ciele – postup do prvej ligy. Aj túto sezónu kraľuje v skupine B základnej časti druhej ligy. Skóre 129:24 hovorí za všetko… MHK Humenné je v rámci celej druhej ligy doposiaľ najúspešnejší tiež v presilovkách s 38,67 percen­tuálnou úspešnosťou. Pýšiť sa môže takisto najlepšou úspešnosťou streľby, keď na 129 gólov potrebovali 697 striel (18,51%).

Nezaostávajú ani v individuálnych štatistikách, Pavol Segľa je druhý v celkovom bodovaní so 45 bodmi (18+27) a na lídra v podobe Mateja Hančiaka stráca len dva body. Štvrtý je Jakub Mihalič so 41 bodmi (16+24) a v prvej desiatke sa nachádzajú aj Tomáš Stríž či Ľubomír Caban. V hodnotení +/- obsadili hráči MHK Humenné hneď prvé tri miesta – Tomáš Stríž a Ľubomír Caban majú +38, Pavol Segľa +37…

Napriek tomu všetkému sa zdá, že vyhrať druhú ligu bude ešte o niečo ťažšie ako v minulej sezóne. Tím č. 1 v skupine A totiž nie je Dubnica, tú na druhé miesto odsunuli Nové Zámky. Majú náskok 15 bodov, aj keď do úvahy je potrebné brať fakt, že majú na konte o dva zápasy oproti Dubnici viac.

Favorit s obrovskou kvalitou

HC Nové Zámky hrajú okrem druhej slovenskej ligy aj medzinárodnú MOL, v ktorej získali vlani titul a tento ročník chcú obhajobu. Vyhrať však chcú aj druhú slovenskú ligu a cieľom je postup do prvej, čo ešte pred sezónou potvrdil prezident klubu František Sucharda pre web hcnovezamky.eu. A hovoria za nich výsledky. 17 zápasov, 17 výhier – všetky v riadnom hracom čase a skóre 143:33!

Súpiska Nových Zámkov obsahuje mená ako Tomáš Chrenko, Marek Uram, Juraj Faith či Ľubomír Hurtaj… V decembri pribudol do tímu na skúšku Róbert Brandis, ktorý ťahal minulú sezónu Dubnicu či ďalšie známe hokejové meno Erik Weissmann, ktorý naposledy obliekal dres Slavie Praha.

Za nami je 16 kôl základnej časti z 27, určite mnoho navrávajú, ale možno predbiehame… Potrápi ešte niekto Humenné? Potrápi ešte Dubnica favorita z Nových Zámkov? Veľké finále medzi víťazmi oboch skupín druhej ligy štartuje začiatkom marca. A tu sa vynára ďalšia otázka, či a ako posilnia finalisti svoje kádre… Už teraz je však jasné, že kým minulý rok sa predpokladal vyrovnaný boj o postup medzi Humenným a Dubnicou, teraz má hokejová verejnosť jasného favorita, a tým sú Nové Zámky.

Ďalším faktorom, na ktorý nemôžeme zabúdať, však môžu byť aj fanúšikovia a že ľudia v Humennom majú hokej radi, dokázali v minulosti už niekoľkokrát…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM