Tomáš Šuhajda Futbal

Humenskí futbalisti a ich tvrdý boj o postup: 78. minúta a Košice vedú o gól, potom prišla táto parádna strela!

TIPOS 3. liga Východ – Tvrdý boj o postup! Futbalisti ŠK Futura Humenné remizovali v nedeľňajšom zápase 28. kola na domácom ihrisku s košickým béčkom 1:1, vyrovnať sa im podarilo až v 78. minúte a gól Mareka Mihoka stál naozaj za to! Vychutnajte si ho vo videogalérii...

Ilustračný obrázok k článku Humenskí futbalisti a ich tvrdý boj o postup: 78. minúta a Košice vedú o gól, potom prišla táto parádna strela!
Zdroj: Dnes24.sk

Ťažký zápas so silným protivníkom. Dramatický koniec so šancami na oboch stranách a napokon aj dôležitý vyrovnávajúci gól v boji o postup do druhej najvyššej futbalovej súťaže. ŠK Futura remizovala v domácom zápase s MFK Košice B 1:1…

Postup možno aj z 10. miesta, ako to?

Humenský klub sa aktuálne nachádza na 8. priečke a do konca súťaže zostávajú dva zápasy. Už viackrát sme písali o tom, že z dôvodu reorganizácie futbalových súťaží na Slovensku má šancu postúpiť do druhej ligy, ktorá sa od nového ročníka bude deliť taktiež na Východ a Západ, až 6 najlepších tímov z tretej ligy Východ aj tretej ligy Západ.

Čísla však neboli konečné. Svoju rolu zohráva totiž aj to, že z najvyššej slovenskej ligy vypadáva Nitra, mužstvo zo západu a naopak, z postupu do najvyššej súťaži sa raduje Podbrezová, teda klub, ktorý sa vo „futbalovom“ vytýčení hraníc zaradzuje k východu.

To však nie je všetko. Mužstvá Žilina B (1.) a Martin (9.), ktoré v tomto ročníku hrajú v 3. lige Východ, patria od novej sezóny do západnej časti a o postup tak na diaľku bojujú s tímami zo západu.

Sumár sumárom… ŠK Futura je aktuálne ôsma. Z tretej ligy Východ postúpi v tejto sezóne 7 najlepších celkov. Prvá Žilina sa nepočíta a Humenné sa tak zatiaľ nachádza na pomyselnej postupovej siedmej priečke.

Žiadnu rolu v hre o postup nebude tak hrať ani momentálne deviaty Martin a keďže na poslednom mieste v druhej lige končí Liptovský Mikuláš – celok vo futbalovo vytýčených hraniciach z východu, o zotrvanie v súťaži si to v baráži rozdá s tímom, ktorý skončí v tretej lige Východ na 9. priečke alebo aj desiatej v prípade, že Martinu bude po skončení súťaže patriť vyššia ako je 10. priečka v tabuľke…

ŠK Futura Humenné tak má obrovskú šancu na postup, ktorá sa už nemusí opakovať!

Humenné, FUTBAL: 78. minúta a Košice vedú o gól, potom prišla táto parádna strel
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM